Yöresel lezzetlerimizin en güzellerinden biri olan Acem pilavı, sofralarımıza Kahramanmaraş’tan gelmiştir. Tek başına bile koca bir menüye bedel olan Acem pilavı son derece leziz bir yemek. Peki ya Acem pilavı nasıl yapılıyor? İşte Acem pilavının yapılışı hakkında detaylar... ACEM PİLAVININ PÜF NOKTALARI Pirinci yarım saat kadar sıcak suda bekletmelisiniz. Böylelikle nişastası gittiği için pilavınız tane tane olacaktır. Sade su yerine et suyu kullanabilirsiniz. Pilavınıza kuş üzümü ekleyebilirsiniz. ACEM PİLAVI MALZEMELERİ 2 bardak pirinç ½ kg kuşbaşı et 2 havuç 1 soğan Sarımsak Tereyağı Zeytinyağı 3 bardak su ½ bardak çiğ badem 1 bardak çam fıstığı Sıvı yağ ACEM PİLAVI NASIL YAPILIR? Yanmaz bir tavanın içinde ½ kg kuşbaşı eti koyun ve kısık ateşte kavurun. Havuçları temizleyin ve uzun ince doğrayın ve bir tencerede kavurmaya başlayın. Soğanları da uzun uzun doğrayın. Havuçların üzerine ekleyin. İçine doğradığınız sarımsakları da ekleyin. Kavrulan sebzelerin üzerine pirinçleri koyun. Biraz kavurduktan sonra suyunu ekleyip ağzını kapatın. Kısık ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın. Servis tabağına koymadan önce etleri de ekleyebilirsiniz. Üzerine bademleri ve fıstıkları koyarak servis edin. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Hatay usulü domatesli bulgur pilavı tarifi: Bulgur pilavı nasıl yapılır?" desc="Domatesli bulgur pilavı deyince, sizin de akan sularını duruyorsa bir de Hatay usulü domatesli bulgur pilavını denemelisiniz. Hatay usulü domatesli bulgur pilavı daha lezzetli ve sofralarda daha bereketli oluyor. İşte Hatay usulü domatesli bulgur pilavı tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/03/iecrop/bulgur-pilavi-shutterstock_16_9_1554315993.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/hatay-usulu-domatesli-bulgur-pilavi-tarifi-bulgur-pilavi-nasil-yapilir-szcu9/"]