Acuka tarifi ve kalorisi: Kahvaltının vazgeçilmezi acuka...
Acuka ve ekmek ikilisi kahvaltılarda etkileyici bir eşleşme olarak dikkat çekiyor. Acuka evde kolayca hazırlanabiliyor, işte acuka tarifi ve kalorisi...
Acuka sevilen kahvaltılık ürünlerden biri, peki acuka nasıl yapılır ve ne kadar kalori içerir. İşte acuka tarifi ve kalorisine dair merak edilenler. Kahvaltının sevilen parçası acuka haberimizde...
ACUKA TARİFİ VE KALORİSİ
100 gramlık acukada yaklaşık 300 kalori bulunuyor. Ancak bir dilim ekmeğe ortalama 10 gram sürüldüğü düşünüldüğünde kalorisi düşük kalıyor. İşte tarifi...
Malzemeler;
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4-5 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı bayat ekmek içi
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı susam
Acuka yapılışı;
Sıvı yağı tavaya alalım ve salçaları ilave ederek biraz kavuralım.
Diğer tüm malzemeleri de ekleyelim.
Tekrar kavuralım (salçanın kokusu gidene kadar) Kavurma aşamasını fazla tutmanıza gerek yok. Toplamda en fazla 7-8 dakika kavrulması yeterli.
Ölçüleri de damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Çok acı severseniz baharat miktarını artırabilir, az acılı olsun derseniz de baharat miktarını azaltabilirsiniz.