Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana kebabının kriterlerine uygun olarak hazırlanması ve sunumunu tescille güvence altına aldıklarını anımsatarak, "Alınan bu ödül ülkemiz ve Adanamız için çok değerli. Yıllar önce Adana kebabının coğrafi işaretler tescilini alan Adana Ticaret Odası olarak da ayrıca kıvanç duyuyoruz. Ödül kentimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe
TÜRK YEMEK KÜLTÜRÜ DÜNYA SIRALAMASINDA Bu arada her yıl merakla beklenen oylama sonucunda, bu yıl Türk lezzetleri önemli yer tuttu. 10 binden fazla yiyecek ve içeceğin oylamaya sunulduğu lezzet yarışmasında, birinciliği Pizza Margherita (İtalya) alırken, Adana kebabı ikinci, Japonya'dan ramen (erişte) ise üçüncü oldu. Türkiye'den listeye giren 5 lezzet arasında Adana kebabı birinci olurken diğer lezzetleri ise biber dolması, sarma, köfte ve döner oluşturdu. Listenin dünya sıralaması şöyle: 1- Pizza Margherita (İtalya) 2- Adana kebap (Türkiye) 3- Ramen (Japonya) 4- Lomo saltado (Peru) 5- Döner kebap (Türkiye) 6- Tacos al pastor (Meksika) 7- Saltibarsciai (Litvanya) 8- Gyoza (Japonya) 9- Cochinita pibil (Meksika) 10- Sarma (Türkiye) 11- Dolma (Türkiye) 12- Gyros (Yunanistan) 13- Risotto alla Milanese (İtalya) 14- Arroz de marisco (Portekiz) 15- Lasagne alla Bolognese (İtalya)