Yemeğin başkenti sayılan Gaziantep mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan Ali nazik kebabı tüm Türkiye’ye yayılmış ve efsaneleşmiş kebaplardandır. Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz Ali nazik kebabı patlıcan sevenlerin özellikle ilgi göstereceği pratik bir yemektir. Ali nazik Antep usulü tarifi ile sofralarınıza konuk etmek için gerekli malzeme listesi ve ayrıntılı yapılışı… Ali nazik malzemeleri -300 gr kıyma -½ kg patlıcan -2 tane domates -2 tane biber -1 tane kuru soğan -Maydanoz -Tereyağı -3 diş sarımsak -½ kg yoğurt Sosu için; -Biber salçası -2 kaşık tereyağı Ali nazik yapılışı Domatesi, biberi ve soğanı çok ince bir şekilde doğrayın ya da rendeleyin. Ardından tavanın içine aldığınız tereyağını eritin ve üzerine ince kıydığınız malzemeler ile birlikte kıymayı alın. Orta ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Daha sonra sarımsakları rendeleyin tuz ile birlikte ekleyin. Bu esna da patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanları soyup yine ince bir şekilde kıyın. Bir başja tavanın içinde salça ile tereyağını kavurun. Sarımsak, patlıcan ve yoğurdu bir kabın içinde karıştırın ve daha sonra servis tabağına alın. Üzerine etli karışımı dökün ve en son salçalı sosu gezdirin. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="İslim kebabı nasıl yapılır? Etli islim kebabı tarifi…" desc="Akşam yemeğine çok sevdiğiniz misafirleriniz var anca siz hâlâ ne pişireceğinizi bulamadınız mı? İşte size harika bir menü… İslim kebabı, pirinç pilavı ve cacık… İslim kebabı misafirleriniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz bir yemek. Bir değişiklik olsun diye bu sefer etli İslim kebabı deneyeceğiz. İşte malzemeler ve ayrıntılı tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/05/iecrop/islim-kebabi_16_9_1572950311.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/islim-kebabi-nasil-yapilir-etli-islim-kebabi-tarifi-szcu9/"]