Muharrem ayının onuncu günü yani aşure günü 20 Eylül Perşembe gününe denk geliyor. Yarın aşure günü olması nedeniyle birçok evde aşure telaşı olacak. Bizde Sözcü ailesi olarak en lezzetli aşure tarifini sizinle paylaştık. Aşure nasıl yapılır? İşte kolay aşure tarifi... AŞURE TARİFİ 500g aşurelik buğday (3 su bardağı) Yarım çay bardağı pirinç 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye 200 g kuru kayısı 200 g kuru üzüm 1 su bardağı fındık 3 lt su 2 su bardağı süt 4 su bardağı toz şeker çeyrek çay kaşığı tuz çeyrek çay kaşığı karabiber yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatıp, suyunu alın) Nohut ve fasulye ayrı ayrı pişirilir. Buğday yıkanarak ayrı tencereye alındıktan sonra 10 dakika kadar sıcak suda kaynatılır. Buğday kaynarken çıkan sarı su süzülür. Aynı süzme işlemi 2 kere daha tekrarlanır. Süzme işleminden sonra buğdayın üzerine biraz daha su ilave edilerek 50 dakika kadar daha pişmeye bırakılır. İyice pişen buğday, nohut, fasulye, doğranmış kayısı, kuru üzüm ve yıkanmış pirinç ile 15 dakika daha kaynatılır. Ardından sıcak süt, şeker, tuz, karabiber, fındık, karanfil suya eklenerek yine 15 dakika kadar kaynatılır. Aşure pişirirken dikkat edilmesi gereken 3 litre kadar su kullanımıdır. Pişirme işlemi esnasında yanınızda sürekli kaynar su bulundurmaya özen gösterin. Kaynama işlemi bitince aşurenizi kaselere alarak, üstünü nar ve tarçınla süsleyebilirsiniz.