Bu mekanda yemekler yumurtalı, masalar ve koltuklar yumurta şeklinde. Yumurta konseptiyle yola çıkan Aydın Coşkuntürk, 39 çeşit yumurta yemeği menüsüyle Bostancı'daki sıradışı mekan 'Yumurta Sarayı'nı anlattı. YUMURTALAR KIRKLARELİ'DEN yumurta-sarayi-muhabir Türk damak tatlarına uygun olması için özenle araştırtılarak, tamamı yumurta çeşitlerinden oluşan yemek tariflerinin bir çoğu yumurtanın çok tüketildiği İtalya, Amerika, Fransa'dan. Menüde bulunan 39 farklı lezzetin hazırlanması için ise Kırklareli'nin Poyralı köyündeki Aydın Coşkuntürk'e ait çiftlikten gelen taze yumurtalar kullanılıyor. yumurta-sarayi-muhabir-5 Ayn zamanda bu lezzetleri tatmak için oturacağınız yumurta şeklindeki koltuk ve masaların tasarımı da projenin sahibi Aydın Coşkuntürk'e ait. KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN VE FATİH SULTAN MEHMET'İN FAVORİSİ YUMURTA-YI HÜMAYUN yumurta-sarayi-muhabir-4 Burada bulunan yemeklerden en önemlisinin Osmanlı mutfağından günümüze gelen 'yumurta-yı hümayun olduğunu söyleyen Aydın Coşkuntürk, yumurta'yı hümayunün önemini ve Türkiye'de sadece Yumurta Sarayı'nda bulunan lezzetleri şöyle anlatıyor: 'Yumurta-yı hümayün Osmanlı'da çok önemli bir yemek. Osmanlı'da saraya aşçı alınırken yapılan yarışmada yumurta-yı hümayunu en iyi yapan saraya baş aşçı seçiliyormuş. yumurta-sarayi-muhabir-1 Özellikle Kanuni Sultan Süleyman ve Fatih Sultan Mehmet döneminde bu çok önemliydi.' Bunun dışında Amerikan mutfağından almış olduğumuz küçük çocuklar ve yaşlılar için önerdiğimiz 'kavonozda yumurta diye bir çeşidimiz var. Patates püresi, kaşar peyniri, tereyağı üzerine yumurta kırıp, bahartlarla tatlandırıp, benmari usulü pişiriyoruz. Bunları Yumurta Sarayı dışında Türkiye'de hiçbir mutfakta yemek mümkün değil.' YUMURTALARIN EFENDİSİ'NDEN YUMURTANIN PÜF NOKTALARI aydin-coskunturk-muhabir *Yumurta satın alırken en çok dikkat etmemiz gereken şey aldığımız yumurta kartonundaki yumurtaların boyu ve rengi. Yumurtaların boyları ve renkleri birbirini tutmamalı. Eğer hepsi aynı boy ve aynı renkteyse bunlar fabrika ürünü yumurtalardır. Ancak irili ufaklı ve birbirinden farklı renklerdeyse bu çiftlik yumurtasıdır. *Yumurta pişirdiğimiz zaman içine bir parça kimyon mutlaka katmalıyız. Bu yumurtanın pişme ve yeme sırasındaki kokusunu alacaktır. Bir de tavsiyem en az yarım diş sarımsak yumurta yemeklerinde kullanılmalıdır. Bu yumurtanın kokusunu tamamen alacaktır ve rahatsız etmeyecek hale getirecektir. *Yumurtanın kabukları tarımda, çiçeklerde ve son dönemde solucanla ilgili sektörde iyi bir değer kazandı. Toz haline getirildiği zaman daha da değer kazanıyor. Evde yumurta kabuklarını ezip, kurutup, bitkilerin diplerine gömülerek kullanıldığında bitkilerde daha sağlıklı bir büyüme gözlemlenecektir.