Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Ay çöreği tarifi! İşte pastanede yapılmış gibi ay çöreği tarifi ve kalorisi…
Ay çöreği tarifi! İşte pastanede yapılmış gibi ay çöreği tarifi ve kalorisi…
Ay çöreği pastanelerin vazgeçilmez tatlı çörekleri arasında dikkat çekiyor. Yıllardır pastane raflarından eksik olmayan ay çöreğinin tarifi ve nasıl yapıldığına dair konular canı tatlı bir atıştırmalık çekenler tarafından merak ediliyor. İşte kalorisi azımsanmayacak kadar olan fakat lezzetiyle dikkat çeken ay çöreği tarifi ve kalorisi...
Gurme 17 Nisan 2018 - 14:10

Hamur işi olarak dikkat çeken ve hem kokusu hem de ağızda verdiği hisle sevilen ay çöreği evde de hazırlanabiliyor. Ay çöreği tarifi ve bu lezzetli yiyeceğin kalorisi merak ediliyor. İşte pastane usulü ay çöreği tarifi ve kalorisi…

AY ÇÖREĞİ TARİFİ VE KALORİSİ

Ay çöreği lezzetli yiyeceklerimiz arasında yer alsa da yüksek kalorisiyle de dikkat çekiyor. Ortalama boylardaki bir ay çöreği fazlasıyla karbonhidrat içeriyor ve 450 kalori civarında ölçülüyor. İşte lezzetli ay çöreği tarifi…

Malzemeler;
Çikolatalı içi için,
3 dilim kakaolu kek
1 tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
yarım çay bardağı kuru üzüm
yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık içi
çeyrek çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı süt

shutterstock_571803091

Hamuru için,
50 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı süt
1 adet yumurta sarısı
1/2 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı un

Yapılışı;
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle krema kıvamını alana kadar karıştırın. Ayçiçek yağı, yumurta sarısını ve maya karışımını ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Unu azar azar ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın. Kıvam alan ve toparlanan hamuru, üzerine temiz bir mutfak bezi kapattıktan sonra dinlendirin. Kakaolu dilim kekleri küçük bir kaba ufalayın. Sütle ıslattıktan sonra kakao, toz şeker, ince çekilmiş fındık içi, kuru üzüm, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçın ilavesiyle karıştırın. Hazırladığınız çörek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamurları hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde uzunlamasına açın. Kakaolu iç harcı elinizle sıkıp orta kısmına uzunlamasına yerleştirin. Hamurun kenar kısımlarını ortaya doğru alıp rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını kapattıktan sonra kıvırıp ay şeklini verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeirleri kızarıp hafif bir şekilde kabarana kadar pişirin.

Merakla beklenen Yılmaz Özdil'in son kitabı "Mustafa Kemal" Plus abonelerine hediye.