Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Aynı çorbalardan sıkılanlar için eşit çeşit çorba tarifleri | İşte pratik yoğurtlu, şehriyeli çorba tarifleri…
Aynı çorbalardan sıkılanlar için eşit çeşit çorba tarifleri | İşte pratik yoğurtlu, şehriyeli çorba tarifleri…
Sıcacık bir çorba, özellikle soğuk havalarda vazgeçemediğimiz lezzetlerden biri... Haberimizde içimizi ısıtacak çeşit çeşit çorba tariflerini bulabilirsiniz. Çorba tarifleri genel olarak pratik ve kolay oluyor. Fakat bazı çorbaların yapımı ise beklenildiğinden zor...
Gurme 28 Mart 2018 - 10:22

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz çorba tariflerini sizler için derledik. Yapımı daha zor olan bazı çorba tariflerini de sizler paylaşacağız. Başlangıç olarak her sofrada bulunması çorba, paylaştığımız tarifler ile her evde bulunan ekonomik malzemeler ile yapabilirsiniz. İşte çeşit çeşit çorba tarifleri…

Dübari Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 karnabahar

2 litre et suyu

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

2 kahve fincanı un

1 su bardağı süt

1 soğan

Çeyrek kereviz

Çeyrek pırasa (beyaz kısmı)


Yapılışı

Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Bol kaynar suda 20 dk haşlayın. Soğuk su döküp soğutun. Dalların üzerindeki beyaz çiçekleri kesip garnitür olarak bir tabağa alıp bekletin. Dallarını da başka bir tabakta bekletin. Tencerede yağı kızdırıp sebzeleri kızartın. Karnabahar dalları ile et suyunu da katıp kaynatın. Süt ile unu bir kapta iyice karıştırıp çırpın. Kaynayan çorba suyuna sütlü karışımdan yavaşça katarak karıştırın. Ağır ateşte 15 dk daha tüm karışımı kaynatın ve süzün. Çiçeklerini de içine katarak karıştırın ve biraz bekletip servis edin. Çorbayı sıcak ya da ılık servis edin. Enerji ve vitamin dolu bu çorbaya bayılacaksınız.


Kestane çorbası tarifi

Malzemeler

200 gram kestane

100 ml krema

Tereyağı

Zeytinyağı

50 gram şeker

Birkaç yaprak adaçayı

Tuz

Karabiber

Taze kekik

Yapılışı

Kestaneleri fırınlayın ve soyun. Adaçayını tavada sote edin ve kestaneleri ekleyin.
Su ekleyin ve kestaneler yumuşayana kadar pişirin. Kestaneler piştikten sonra krema ekleyin ve 1 dakika daha kaynatın.
Robot ile püre hâline getirin.

Yayla çorbası tarifi

Malzemeler

1 çay bardağı pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

Terbiye karışımı için:

1 su bardağı yoğurt

3 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

1 su bardağı su

1/2 adet limon suyu

Yapılışı

Suyu derin bir tencerede kaynatın. Pirinci ekleyin ve yumuşayana kadar 5- 6 dakika haşlayın.

Terbiyesini hazırlamak için; unu, yoğurdu, yumurta sarısını küçük bir kapta iyice çırpın. Suyu ve limon suyunu ekleyin, karıştırmaya devam edin.

Bu karışımı bir süzgeç yardımıyla süzerek tencereye aktarın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak, pişirme aşamasını sürdürün.

Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Naneyi ve pul biberi üzerine serperek, 1- 2 dakika karıştırın.

Hazırladığınız sos karışımını tencereye aktarın ve tuzu ekleyin. 2- 3 dakika daha kaynattıktan sonra çorbayı sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın, ve bu bildik lezzetin tadını çıkarın.