Ayva reçeli nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları nelerdir? gibi soruları bu haberimizde yanıtlıyoruz. Sevdiklerinizle yapacağınız güzel bir kahvaltının değişmezi olan ayva reçeline dair az bilinenler... AYVA REÇELİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 4 tane büyük ayva Yaklasik 2 litre su 1 kilo seker Yarim cay kaşığı limon tuzu ayva reçeli sözcü ile ilgili görsel sonucu AYVA REÇELİ HAZIRLANIŞI Ayvaları soyun minik minik doğrayın, limonlu suya atin. (Ayvalar bu sayede kararmaz) Çay poşeti yada temiz tülbente koyun. Bu çekirdekler sayesinde reçelin rengi kırmızı olacak ve kıvamını vermede yardımcı olacak. Tencereye ayva su çekirdeklerini alın. Ocaga koyun yarim saat orta ateste pisirin.sekerini dökün. Orta ateste agir birsekilde receli pisirin.ara arada karistiralim.yaklasik 1 saat sonra rengi kirmizi olacaktir. Kıvamına bakmak icin küçük bir kaseye suyundan koyun buzluğa atin.tamamen soğuduğu zaman kıvamını göreceksiniz. Reçel sıcakken sulu gözükür ama soğuduğu zaman gerçek kıvamı ortaya çıkacağı için koyulaşır. Reçeliniz olduktan sonra limon tuzu yoksa limon suyu koyun.5 dk daha ocakta tutup çekin. Vakumlayacaksanız sıcak sıcak kavanoza doldurun kapağını sıkıca kapatın ters çevirin.bir gün sonra kavanozu çevirin serin karanlık bir ortamda muhafaza edelim.bu şekilde uzun süre  bozulmaz. Reçeli hemen yiyecekseniz ya da bir kaç ay içinde tüketilecekse, reçeli tencerede soğumasını bekleyin sonrada kavanoza dolduralım. Kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.