Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Ayvalık Tostu nasıl yapılır? İşte Ayvalık Tostu tarifi…
Ayvalık Tostu nasıl yapılır? İşte Ayvalık Tostu tarifi…
Hem evdeki malzemeleri değerlendirmek hem de çabuk hazırlanan lezzetli ve doyurucu bir yiyecek olan tost evlerimizin vazgeçilmezidir. Ülkemize özgü bir tost çeşidi olan Ayvalık tostu nasıl yapılır? İşte leziz bir öğün için Ayvalık tostu tarifi...
Gurme 24 Ocak 2018 - 15:31

Evde kısa süre içerisinde pratik olarak hazırlayabileceğiniz Ayvalık Tostu harika bir yemek seçeneği olabilir. Acelesi olanların ya da çok acıkmayıp bir ara öğün gibi tüketebileceğiniz Ayvalık Tostu nasıl yapılır? İşte Ayvalık Tostu tarifi

MALZEMELER

4 parça ayvalık tost ekmeği (2 kişi için)
6 ince dilim kaşar peyniri
10 adet sosis (küçük boy)
15 ince dilim salam
7-8 dilim sucuk
1 adet domates
1 küçük kase rus salatası
3-4 adet salatalık turşusu
Tuz

Etleri sotelemek için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

Sosis, salam ve sucukları yapışmaz tavaya çok az yağ ekleyerek soteleyin.

İzli tavayı ısıtın, sonra kalın dilimlediğiniz Ayvalık Tost ekmeklerini ısınmış izli tavaya yerleştirin.

Üzerilerine isterseniz elle, iserseniz başka bir tava yardımıyla bastırın ve biraz ekmeğin hacim kaybetmesini sağlayın.

Ekmeklerin üzerinde tavanın izi çıkınca diğer taraflarını çevirip aynı işlemi tekrar edin.

Daha sonra tavadan kaldırmadan tostu yapmaya başlayın. Önce 3 dilim kaşarı ekmeğin üzerine yerleştirin, ardından salam sucuk sosis karışımını ekleyin, 3 kaşık kadar rus salatası, 3 dilim domates biraz turşu ve isteğinize göre ketçap ekleyin.

En son üste 3 dilim daha kaşar koyun ve diğer ekmeği üzerine kapatıp tavayı tekrar üzerine koyup bastırın.

Tost haline getirip bastırırken ocağın altını kapatın. İçindekiler erimeye başlayınca tabağa alıp servis edin.

Son güncelleme: 17:03 - 24.01.2018