Anne sofralarından eksik olmayan bir lezzet olan bamya hem besleyici hem de çok lezzetlidir. Aslında çocukların çok sevmediği ama büyüdükten sonra hemen herkesin bayıla bayıla yediği bamya için enfes bir tarife ne dersiniz. İşte kısacık bir mevsimde sofralardaki yerini alan bamya tarifi için ayrıntılar… BAMYA YEMEĞİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER - ½ kg bamya - 100 gr kıyma - 1 soğan - 1 kaşık domates salçası - ½ kaşık biber salçası - 2 domates (Rendelenmiş) - Tuz - Sıvı yağ - Sıcak su - 1 limon BAMYA TARİFİ Öncelikle kuru soğanı yemeklik bir şekilde doğrayın. Sıvı yağ ile birlikte tencerenin içinde biraz kavurun. Üzerine kıymaları ekleyin. Biraz da bu şekilde kavurun. Daha sonra domatesleri de ekleyin. Ardından salçaları da ekleyin. İyice bir karıştırın. En son üzerine yıkayıp temizlediğiniz bamyaları ekleyin. Bu şekilde biraz daha kavurduktan sonra Üzerine sıcak suyu ekleyin. Tuzunu da göz kararı dilediğiniz kadar atın. Tuzu attıktan sonra limonu da sıkıp kapağını kapatın. Bamyalar yumuşayıncaya kadar piştikten sonra sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Etli taze fasulye yemeği tarifi! " desc="Tüm kış özlemle beklediğimiz taze fasulye yemeği için pratik bir tarif hazırladık. Lezzetli ve bol proteinli etli taze fasulye yemeği için evinizdeki malzemeler yeterli olacaktır. İşte etli taze fasulye yemeği tarifi ve malzemeleri…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/09/iecrop/fasulye-shutterstock_16_9_1554824223.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/etli-taze-fasulye-yemegi-tarifi-szcu9-yaz-sofralari-icin-pratik-bir-ipucu-iste-etli-fasulye-yemegi-malzemeleri-ve-yapilisi/"]