Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Basit sütlü tatlı tarifleri ve kalorileri! Hem hafif hem lezzetli tarifler…
Basit sütlü tatlı tarifleri ve kalorileri! Hem hafif hem lezzetli tarifler…
Sütlü tatlılar birçok kişinin tatlı tercihlerinde en üst sıralarda yer alıyor. Sütlü tatlı tarifleri vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Genelde kalorileri ciddi şekilde yüksek olan tatlıların en hafifleri arasında sütlü tatlılar yer alıyor. İşte sütlü tatlı tarifleri ve kalorileri...
Gurme 30 Mart 2018 - 14:29

En lezzetli tatlılar arasında dikkat çeken sütlü tatlılar merak ediliyor. İşte sevilen basit sütlü tatlılar ve sütlü tatlıların kalorileri…

PROFİTEROL TARİFİ VE KALORİSİ

Çikolata sosu ve iç kremasıyla ağız sulandıran lezzet profiterolün malzemeleri her evde bulunabilecek türden. Puf gibi kabarmış hamurlar, içindek krema ve üstünde çikolata sosu… Sevmeyeni az olan profiterolü evde de yapabilirsiniz. Profiterol’ün kalorisi 100 gramda 334,1 kcal dolarların hesaplanıyor.

Hamuru için;
-2 su bardağı su
-100 gram tereyağı
-1/4 çay kaşığı tuz
-1,5 su bardağı
-un
-4 adet yumurta

Profiterol tarifi… Lezzet bombası profiterol kolayca nasıl yapılır?

Kreması için;
2 su bardağı süt
1 adet vanilya çubuğu
2 adet yumurta sarısı
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı

Kremasını hazırlama;
Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.

Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.

Fondüyü servis etmek için bir fondü setine ihtiyaç duyulsa da porselen bir kap kullanarak da servis edilebilir. Fondü tarifinde ister sütlü, isterseniz de bitter çikolata kullanabilirsiniz. Daha yumuşak tat sevenler krema ile hem rengini, hem de tadını daha yumuşak bir kıvam elde edebilir. Peki çikolatalı fondü nasıl yapılır?

FONDÜ TARİFİ VE KALORİSİ

Fondü yapmak için aşağıdaki malzemelerden ve tariften faydalanabilirsiniz. Fondünün kalorisi ise 220 gramlık bir Çilekli Çikolata Fondü’de 519 kcal olarak hesaplanıyor.

Malzemeler;

450 gr. bitter çikolata
2 bardak krema
10 adet çilek
1 adet armut
1 adet muz
1 adet portakal

Fondü nasıl yapılır? İşte evde çikolatalı fondü tarifi…

Yapılışı;

Çikolata ve kremayı ısıya dayanıklı bir kaba koyun ve bu kabı da sıcak su dol bir tencerenin içine yerleştirin. Suyun çikolata bulunan kaba girmemesine özen gösterin. Çikolata pürüzsüz bir kıvama alıncaya kadar karıştırma işlemine devam edin.

Fondü hazırlandıktan sonra meyvelerinizi yıkayın ve isteğe göre soyarak dilimlere yada küplere bölerek hazırladığınız fondü ile birlikte servis edin.

MILKSHAKE NASIL HAZIRLANIR? İŞTE MILKSHAKE KALORİSİ…

Milkshake’in kalorisi 100 gramlık bir porsiyonda 112 kalori olarak hesaplanıyor.
Öncelikle blender ve içerikleri hazırlamalı, ardından aşağıdaki adımları izlemelisiniz: Blender’ınıza hazırlamak istediğiniz miktara göre süt ekleyin. Tercihen tam yağlı süt kullanabilirsiniz, böylece hazırlayacağınız milkshake’in daha yoğun bir tadı olacaktır. Yine hazırlamak istediğiniz miktara bağlı olarak 1 ya da 2 top dondurma ekleyin. Dondurmanın çeşidi tamamen sizin damak tadınıza göre değişebilir.

Blender’ınıza buz ekleyin.

Ek malzemenizi ekleyin. Burada yaratıcılığınıza da bağlı olarak çok güzel karışımlar elde edebilirsiniz. Eğer meyve eklemek isterseniz genel olarak çilek ile vanilyalı dondurma, muz ile çikolatalı dondurma oldukça leziz olmaktadır.

Eğer daha özgün bir tat elde etmek isterseniz karamel şurubu, oreo parçacıkları ya da çikolata sosu ekleyebilirsiniz.

Önce hızlı, sonrasında daha yavaş şekilde milkshake’i karıştırın

Daha yoğun bir tat elde etmek isterseniz ilave bir top dondurma, daha hafif bir tat istiyorsanız biraz daha süt ilave edebilirsiniz

Hazırlamış olduğunuz milkshake’i bardağa döküp servis edebilirsiniz.

milkshake SÖZCÜ ile ilgili görsel sonucu


ÇİLEKLİ
 MILKSHAKE NASIL HAZIRLANIR?

MALZEMELER

1 su bardağı soğuk süt

2 top vanilyalı dondurma

100 gr çilek

1 yemek kaşığı kadar şeker

2-3 parça buz

Çilekleri irice doğranıp blenderda püre haline getirilir. Ardından dondurma, şeker ve süt ilave edilip köpürünceye kadar blender ile iyice karıştırılır. Bardağa döktükten sonra isteğe bağlı olarak nane yaprağıyla süslenebilir.