Bazilik Grill Restaurant zengin menüsü ve şık tasarımı ile Etiler’de misafirlerini ağırlamaya başladı. Bazilik sadece bir Steakhouse değil Türk mutfağıyla Steak zevkini harmanlayan restoranda müşteriler farklı bir deneyim yaşayacaklar. İş yemeği, özel bir davet ya da keyifli bir akşam yemeği arayanların adresi olmaya aday Bazilik Steakhouse’da patentli lezzetler ön plana çıkıyor. b3Türk Mutfağında Fark Yaratan Yeni Bir Lezzet: Osso – Koko Et Kokoreç 27 yıllık mesleki tecrübesi ile Bazilik markasını yaratan Günaydın Steakhouse’un eski şefi Osman Şengül, sakatat tercih etmeyenler ve damak tadına düşkün olanlar için Osso – Koko Et Kokoreçi sunuyor. 2014 yılında patentini aldığı et kokoreç ile dünyaya açılmayı hedefleyen et ustası Şengül, et kokoreç hazırlarken alışılmadık ve zahmetli bir yöntem kullanıyor. Etin nasıl bu kadar lezzetli olduğunu soranlara ise Şengül’ün cevabı “kaliteli eti usta ellerle buluşturuyor ve etin hakkını veriyoruz” oluyor. b6Bazilik, Etleri Islak Dinlendirme Yöntemiyle Sunuyor Hem Bazilik’teki tüm etler hem de et kokoreç çok özel yöntemlerle hazırlanıyor. Dry Aged uygulanmayan etler vakum dolaplarında ıslak dinlendirme yöntemiyle 7 ila 14 gün arası dinlendiriliyor. Böylece et saf haliyle bekletilmiş oluyor. Osman Şengül bu yöntemle hazırlanan etlerin yendikten sonra hiçbir rahatsızlık vermeyeceğini söylüyor. b5Şengül tam olarak sırrını açıklamasa da et kokoreçin hazırlanışıyla ilgili şu bilgileri veriyor; “Et kokoreç hazırlanırken hem dana hem de kuzu eti kullanıyoruz. İlk olarak dana sırtını 3 saat haşlıyoruz, haşlanan et, ustalarımız tarafından liflerine ayrılıyor ve kuzu etine sarılıyor. Tabi Bazilik’e özel baharatlarımız da kokoreçimize ekleniyor. Osso – Koko adını verdiğimiz et kokoreç 4-5 saat içinde müşterilerimiz için hazır hale geliyor” b2 Bazilik İstanbul’un Göbeğindeki Gizli Yeriniz Bazilik kışın 100 yazın ise 150 kişiyi ağırlayabiliyor. Ama mekan tasarımı ve istenildiği takdirde kapatılabilen özel perdeleriyle iş toplantılarınız ve özel davetleriniz için Bazilik müşterilerine rahat bir ortam sağlıyor. VIP bölümünde gözlerden uzak yemek yerken evinizin rahatlığını aratmayacak olan Bazilik Grill mesleğine yıllarını vermiş garson ve şeflerle hizmet veriyor. [old_news_related_template title="Alaçatı Ot Festivali'ni 200 bin kişi ziyaret etti" desc="İzmir'in Çeşme ilçesinde, dört günde 200 bine yakın ziyaretçinin ağırlandığı 8. Alaçatı Ot Festivali sona erdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/a1-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/alacati-ot-festivalini-200-bin-kisi-ziyaret-etti/"] [old_news_related_template title="Mısırlıların 'kokmuş balık' kültürü" desc="Mısırlılar fesik adı verilen mayalı ve ağır kokulu balık yemeğine oldukça düşkün. Peki iyi hazırlanmadığı takdirde gıda zehirlenmesine ve ölüme yol açabilen bu geleneksel yemek nereden geliyor?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/m3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/misirlilarin-kokmus-balik-kulturu/"] [old_news_related_template title="Şarapseverlere özel tatil rotaları" desc="Şarabın kendine ait bir kültürü, bir literatürü vardır. Kendini tam bir şarapsever olarak tanımlayan kişiler, farklı şarapları tadabilmek için konfor bölgesinden düşünmeden çıkabilir ve gerekirse kıtaları aşabilir. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/w2-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/sarapseverlere-ozel-tatil-rotalari/"]