Tam mevsiminde mis gibi bulgurlu semizotu yemeği yemek ister misiniz? Sadece 20 dakika içinde hazırlayabileceğiniz bulgurlu semizotu yemeğini evinizdeki malzemelerle yapabilirsiniz. İşte bulgurlu semizotu yemeği malzemeleri ve tarifi... BULGURLU SEMİZOTU YEMEĞİ MALZEMELERİ; – 1 demet semizotu – 1 kuru soğan – 1 kapya biberi – 2 kaşık bulgur – ½ kaşık biber salçası – Tuz – Zeytinyağı
BULGURLU SEMİZOTU YEMEĞİ YAPILIŞI; Öncelikle semizotunun topraklı olan kök kısmını kesin. Daha sonra bol su ile yıkayın. Saplarını, yapraklarına göre daha ince bir şekilde doğrayın. Tencerede ısıttığınız zeytinyağının üzerine küp küp doğranmış soğanları atıp kavurduktan sonra yine küp küp doğranmış kaypa biberini ekleyin. Daha sonra salçasını da ekleyip hafifi bir su ile erimesine yardımcı olabilirsiniz. Salçanın ardından semizotunu ekleyin. Biraz sönünce bulgurunu da ekleyin. Kısık ateşte kendi suyuyla biraz piştikten sonra 1 çay bardağı kadar su ilave edin. Semizotunun sap kısımları yumuşayınca pişmiştik. Yoğurt ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Kuru cacık nasıl yapılır? İşte Kuru cacık tarifi" desc="Özellikle yaz yaklaşırken hafif bir atıştırmalık ile forma girebilir, sağlıklı beslenebilir hem de leziz bir tabağın sahibi olabilirsiniz. Peki, bu lezzet ne mi? Kuru cacık tarifi… Pratik bir tarif olan kuru cacık geleneksellikten çok uzaklaşmasa da aynı zamanda yepyeni bir tat veriyor. İşte kuru cacık tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/03/iecrop/cacik-2-shutterstock_16_9_1562153480.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/kuru-cacik-nasil-yapilir-iste-kuru-cacik-tarifi-szcu9/"]