Semizotunun en bol olduğu mevsimdeyiz. Faydaları saymakla bitmeyen semizotunun birçok çeşit tarifi mevcut fakat bulgurlu semizotu yemeği hem ana emek olarak iyi bir tercih hem de sadece 20 dakika içinde hazır. Besin değeri oldukça yüksek olan semizotunu eğer akşam yemeğinde sofranızda görmek istiyorsanız bulgurlu semizotu yemeği aradığınız tarif. İşte bulgurlu semizotu yemeği tarifi… BULGURLU SEMİZOTU YEMEĞİ MALZEMELERİ; - 1 demet semizotu - 1 kuru soğan - 1 kapya biberi - 2 kaşık bulgur - ½ kaşık biber salçası - Tuz - Zeytinyağı BULGURLU SEMİZOTU YEMEĞİ YAPILIŞI; Öncelikle semizotunun topraklı olan kök kısmını kesin. Daha sonra bol su ile yıkayın. Saplarını, yapraklarına göre daha ince bir şekilde doğrayın. Tencerede ısıttığınız zeytinyağının üzerine küp küp doğranmış soğanları atıp kavurduktan sonra yine küp küp doğranmış kaypa biberini ekleyin. Daha sonra salçasını da ekleyip hafifi bir su ile erimesine yardımcı olabilirsiniz. Salçanın ardından semizotunu ekleyin. Biraz sönünce bulgurunu da ekleyin. Kısık ateşte kendi suyuyla biraz piştikten sonra 1 çay bardağı kadar su ilave edin. Semizotunun sap kısımları yumuşayınca pişmiştik. Yoğurt ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Kadayıflı irmik pastası tarifi: Kadayıflı irmik pastası nasıl yapılır?" desc="Hazır pastaları sevmeyenler için hazırladığımız kadayıflı irmik pastası şahane bir tercih olacak. Hem pratik hem çok lezzetli olan kadayıflı irmik pastası sevdikleriniz için de güzel bir ikram olacak. İşte kadayıflı irmik pastası malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/03/iecrop/irmik-pastasi_16_9_1556893013.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/kadayifli-irmik-pastasi-tarifi-kadayifli-irmik-pastasi-nasil-yapilir-szcu9/"]