Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Cacık nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli cacık tarifi…
Cacık nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli cacık tarifi…
Cacık hem ferahlatıcı hem de lezzetli bir yiyecek olarak sık sık tercih ediliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan cacık hem yoğut hem salatalığı buluşturarak tam bir vitamin deposuna dönüşür. İşte lezzet dolu cacık tarifi...
Gurme 11 Mayıs 2020 - 11:51

Cacık lezzetiyle ve ferahlatıcı etkisiyle sofraların vazgeçilmezlerinden biri. Salatalık ve cacığın birçok faydası bulunuyor, iki lezzetin yan yana gelip yoğurtla buluşması ile harika bir ara soğuk ortaya çıkıyor. Sofrasında farklı bir meze arayışında olanlar için harika bir seçenek. İşte lezzetli cacık tarifi…

CACIK NASIL YAPILIR?

Bahar ve yaz aylarında en sevilen mezelerden olan cacık basitçe yapılabiliyor. Salatalıkları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Yoğurdu, tuzu ve rendelediğiniz sarımsağı koyup su ilave ederek karıştırın. Kuru nane ya da taze nane yaprağıyla süsleyin.

CACIK TARİFİ MALZEMELERİ

Malzemeler;
2 salatalık
2 bardak yoğurt
Su
Nane
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz

Son güncelleme: 11:41 - 13.05.2020