Çekme helva nasıl yapılır? sorusunu göğsünüzü gere gere yanıtlamak ister misiniz? Tüm konuklarınızı yemek sontrasında mest edecek çekme helva tarifi haberimizde. İşte püf noktalarıyla çekme helva yapımı... ÇEKME HELVA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 2 su bardağı un 100 gram margarin 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı pudra şekeri Çekme Helva Tarifi ve Yapılışı: ÇEKME HELVA YAPILIŞI Tavaya önce 2 su bardağı un koyuyoruz. 15 dk kısık ateşte sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Dikkat edelim, unun kesinlikle renginin değişmemesi lazım unun kokusu çıktıktan sonra margarin ve sıvı yağı ekleyip 15 dk daha kısık ateşte rengini döndürmemeye özen göstererek kavurun. Altını kapatıp ele gelecek kadar soğuması için 10 dakika bekletin. Daha sonra pudra şekerini ekleyip yoğurun. Streçlediğiniz tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin. Ilıkken dilimleyip istediğiniz zaman servis edebilirsiniz.