Hem unlu hem de cevizli olarak iki türde hazırlanan Çerkez Tavuğu tarifi haberimizde. Birkaç basit malzeme ile yapılabilen Çerkez Tavuğu'nun adım adım hazırlanışını ve gerekli malzemelerin listesini yazımızda sizler için derledik. İşte Çerkez Tavuğu yapılışı... ÇERKEZ TAVUĞU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 1 adet bütün tavuk 2 diş sarımsak 3 dilim bayat ekmek içi 1,5 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tavuk suyu sos için yağ 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Foto: Shutterstock
ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ Suda haşladığımız tavuğu derilerinden ayrı olarak lif lif ayırıyoruz. Bayat ekmek içlerini 1 bardak tavuk suyu ile ıslatıyoruz. Cevizleri iyice eziyoruz (bir tülbent yardımı ile ezdiğimiz cevizleri sıkıyoruz. Çıkan yağı sos içinde kullanmak üzere ayırıyoruz.). Ekmek içi, dövülmüş ceviz ve sarımsakları karıştırıyoruz. Bu malzemeye tavukları da ilave ediyoruz. Ayırdığımız ceviz yağı ile kırmızı biberi kızdırıp üzerine gezdiriyoruz. Genelde ceviz yağı az çıktığı için bunu tereyağı ile de yapabiliriz. 1 gün dinlendiriyoruz. Yoğun bir kıvam varsa sos dökmeden önce üzerine bir miktar tavuk suyu gezdirebiliriz. Afiyet olsun...