Basit yapılışı ve geleneksel lezzetlerimize benzemesiyle Türk mutfağının damak tadına da hitap eden Churros kolaym malzemelerden oluşan bir hamur tatlısı. Tarifi ve malzemeleri ise şu şekilde... CHURROS TARİFİ -Un elenip mahleple karıştırılır ve tencerede su, yağ, şeker, tuz koyularak kaynamaya bırakılır -Kaynayan karışımın altı kısılarak yavaş yavaş unlu karışım ilave edilir -Yaklaşık iki dakika sonra hamur yumuşak bir kıvam alınca ocaktan alınır ve 30 saniye kadar mikserle çırpılır ardından soğutulur -Hamur kıvamını altıktan sonra bir adet yumurta eklenerek çırpmaya devam edilir, ardından diğer yumurtalar da eklendikçe çırpmaya devam edilir -Hamur 15 dakika dinlendikten sonra sıkma torbasına doldurulur -Kızgın yağda arzu edilen uzunlukta kızartılır ve kızartma işleminin ardından kağıt havluyla fazla yağı alınır -Toz şeker eklenerek çikolata sosuyla servis edilir CHURROS MALZEMELERİ -3 adet yumurta -125 gr tereyağı yada margarin -250 ml su -150 -200 gr arası un -1 yemek kaşığı toz şeker -1 çay kaşığı silme tuz -1 çay kaşığı mahlep -Kızartmak için yağ