Kolay ve pratik yöntemlerle çikolatanızı evde hazırlayabilirsiniz. Çikolata nasıl yapılır ve evde çikolata tarifi nasıl olmalıdır? sorularını sizler için yanıtladık Paketlenmemiş ve işlem görmemiş çikolata yapımı için sizleri haberimize davet ediyoruz. İşte evde çikolata yapımına dair merak ettikleriniz... EVDE ÇİKOLATA NASIL YAPILIR? Malzemeler - 1/2 fincan organik kakao tozu - 1/2 su bardağı Saf Hindistan cevizi yağı - 4 veya 6 çorba kaşığı bal ÇİKOLATA YAPIMI VE HAZIRLANIŞI Malzemeleri bir kapta karıştırın. Tatlı isteğinize göre balı istediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Karışımı iyice kıvam aldıktan sonra plastik kaplara koyun. Derin dondurucuda yaklaşık 1 saat boyunca bekletin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz çikolatayı tüketmeye başlamadan birkaç dakika önce derin dondurucudan çıkartabilirsiniz. 100 gr.' lık bir çikolata kalıbı 545,6 (kcal) kaloridir.