Çilek mevsimi açılmışken taze çilekler ile enfes bir reçel yapmak ister misiniz? Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi çilek reçeli için pratik bir tarifimiz var. İşte çilek reçeli malzemeleri ve yapılışı... ÇİLEK REÇELİ MALZEMELERİ; 1 kg çilek 4 bardak toz şeker 2 kaşık limon suyu ÇİLEK REÇELİ TARİFİ; Öncelikle çileklerinizi iyice yıkadıktan sonra sap kısımlarını koparın. Çilekleri derin bir tencereye alın ve üzerlerine şekerleri dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 1 gece bu şekilde bekleyin. Ertesi gün çilekler iyice suyunu salacak. Bundan sonra tencereyi ocağa koyun. Orta ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve yavaşça karıştırın. 30 dakika sonunda tencerenin üzerindeki köpükleri alıp atın. Limon suyunu da döktükten sonra yaklaşık 3 dakika sonra ocağın altını kapatın. Kavanozlara doldurduğunuz reçelleri soğuduktan sonra kapaklarını kapatın. Buzdolabında saklayın. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Çilek kompostosu nasıl yapılır?" desc="Çilekli komposto tarifi ile sıcak bahar havasına karşı nefis bir önlem almış olabilirsiniz. Taze çilekler tezgâhlardaki yerini almışken yapılabilecek en güzel tarif çilekli komposto. İşte sevdikleriniz için hazırladığınız muhteşem sofrada ikram edebileceğiniz çilek kompostosu için gerekli malzemeler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/11/iecrop/cilek-shutterstock-komposto_16_9_1562847811.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/cilek-kompostosu-nasil-yapilir-cilek-kompostosu-tarifi-szcu9/"]