Tarçınla kavrulmuş elmaların kokusunu duyduğumuzda eve misafir gelip, ziyafetin başlayacağını anlardık. Hazırladığımız elmalı kurabiye tarifi ile misafirlerinizi ve çocuklarınızı mutlu edin. İşte kolay ve pratik elmalı kurabiye tarifi ve malzemeleri... MALZEMELER Elma içi için; *3 elma (rende) *1 çay bardağı şeker *1 tatlı kaşığı tarçın *Ceviz Hamuru için; *3 su bardağı un *1 yemek kaşığı yoğurt *250 gram tereyağı *1 çay kaşığı kabartma tozu *5 yemek kaşığı pudra şekeri *1 yemek kaşığı yoğurt *1 limon kabuğu rendesi Üzeri için;  Pudraşekeri elmali-kurabiye-tarifi ELMALI KURABİYE TARİFİ Unu eleyin. Ortasına oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, pudraşekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp beklemeye bırakın. Bu arada içini hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirin. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve merdaneyle yuvarlak açın. Her yuvarlaktan üçgen şekiller kesin. Üçgenlerin geniş kenarına ılınmış harçtan yayıp, rulo yaparak sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.