Bazı bölgelerde adı Bodrum kebabı olarak da anılan ve çıtır çıtır patatesler ile yumuşacık etleri bir araya getiren Çökertme kebabı nasıl yapılır? Detaylı ve güzel bir anlatımla siz de evinizde misler gibi çökertme kebabı yapabilirsiniz. Bunun için hazırlamış olduğumuz habere mutlaka göz atın. Böylelikle akşam yemeğinde sevdiklerinize her zamankinden daha farklı bir menü hazırlayabilirsiniz. İşte Çökertme kebabı malzemeleri ve tarifi… Çökertme kebabı malzemeleri Et için; 300 gr dana bonfile 2 kaşık sıvı yağ Tuz Karabiber Et marinasyonu için; 2 tane soğan (1’i rendelenecek) ½ çay bardağı zeytinyağı Tuz 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber ½ bardak süt 1 bardak soda 1 kaşık tereyağı Domates sosu için; 2 kaşık tereyağı ½ kaşık pul biber 1 domates (rendelenmiş) Patates için; 2 tane patates 1,5 bardak ayçiçek yağı Servis için; 4 kaşık yoğurt 2 diş sarımsak Çökertme kebabı nasıl yapılır? Öncelikle bonfile etleri uzun ince şekilde doğrayın. Marine etmek için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kapta birleştirin ve etleri içine atın. Ardın üzerini streçle kapatın. Yaklaşık 1 saat bu şekilde beklemesi gerekmektedir. Bu esna da patatesleri soyup çok ince bir şekilde kızartmalı doğrayın. Ardından soğuk suyun içinde 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra kızartın. Kızaran patatesleri kâğıt havluya alın. Daha sonra etlerin kızarmasına geçebilirsiniz. Yanmaz bir tavanın içine az miktarda sıvı yağ koyun. Etleri yüksek ateşte pişirin. Hafif renk aldığında baharatını atın ve ocaktan alın. Domates sosu için ise, bir tavada tereyağını eritin ve üzerine domatesi ve pul biberi atın. 10 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Servis tabaklarına sırası ile önce patates ardından sarımsaklı yoğurt, domates sos ve en son etleri koyun. Dilerseniz kızartılmış biber ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Tas kebabı nasıl yapılır? İşte pratik tas kebabı tarifi ve püf noktaları..." desc="Etten vazgeçmeyenler için şahane bir seçenek olan tas kebabı, doyurucu, lezzetli ve tadına doyum olmayan bir yemektir. Eğer sevdiklerinizi bir masa da toplamak istiyorsanız tas kebabı tarifi ile onlar için harika bir sofra hazırlayabilirsiniz. İşte parmaklarınızı yiyeceğiniz tas kebabı tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/07/iecrop/shutterstock_588941729_16_9_1565183729.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/tas-kebabi-nasil-yapilir-iste-pratik-tas-kebabi-tarifi-ve-puf-noktalari-szcu9/"]