Çay saatlerinin kurtarıcısı dereotlu poğaça tarifi en sevdiğiniz lezzetlerden biri olacak. İçinde bulunan dereotu nedeniyle bambaşka bir lezzet sunan bu poğaça tarifi aynı zamanda çok da pratik. İşte dereotlu poğaça malzemeleri ve yapılışı… DEREOTLU POĞAÇA MALZEMELERİ; ½ bardak sıvıyağ ½ bardak yoğurt Kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz Yarım demet kadar dereotu 3 bardak un Üzeri için; Yumurta (sarısı) Çörekotu DEREOTLU POĞAÇA YAPIMI; Geniş bir kabın içine malzemeleri koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Unu yavaş yavaş koymanızı tavsiye ederiz. Dereotunu tercihinize göre büyük ya da daha ufak kıyabilirsiniz. Daha sonra bir tutam hamura elinizde şekil vererek yağladığınız tepsiye yerleştirin. En son yumurta sarısı ve çörekotunu da üstüne koyduktan sonra fırına verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Üzeri kızarınca alabilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Çikolotalı ıslak kek nasıl yapılır? İşte pratik ıslak kek tarifi ve malzemeleri..." desc="Akşam keyiflerinde çayın yanında atıştırabileceğiniz bir şeyler mi arıyorsunuz? Sizin için hazırladığımız pratik ıslak kek tam da aradığınız tarif olacak. Dilerseniz fındıklı dilerseniz Hindistan cevizli olarak sunabileceğiniz ıslak kek tarifi her zaman mutfağınızın başucunda duracak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/04/iecrop/islak-kek-shutterstock_16_9_1554389877.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/islak-kek-tarifi-pratik-islak-kek-nasil-yapilir-szcu9/"]