Diyet yapan kişiler yemek seçerken bazen kararsız kalıyorlar. Sağlıklı ve kalorisi düşük yemek tariflerini araştırıyorlar. Haberimizden çeşit çeşit diyete yemekleri tariflerini ve kalorilerini bulabilirsiniz. ENGİNAR YEMEĞİ NASIL YAPILIR? Malzemeler Pişirmek için; 4 adet büyük boy enginar 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 limonun suyu tuz 2 adet kesme şeker üzerini geçecek kadar su Garnitürü için; 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 adet küçük boy havuç 1 adet küçük boy patates 1 çay bardağı bezelye tuz Üzerine; dereotu 1/2 limonun suyu Hazırlanışı; Öncelikle enginarları pişirmek için; tencereye enginarları dizin. Ayrı bir kapta, un, şeker, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırıp enginarların üzerine dökün. Önce orta ateşte kaynamaya sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayana kadar kaynatın. Ayrı bir tencerede zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavurun. Kavrulan soğan ve sarımsağa tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız patates,havuç,bezelyeyi ve tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yeteri kadar pişen enginarların üzerine hazırladığımız garnitürü ekleyin. Enginarın suyundan suyundan hepsinin üzerine bir kaç kaşık gezdirin. Enginarın suyu enginarların atında kalmalı, eğer fazlaysa birazını dökün. Yarım limonun suyunu enginarların üzerine paylaştırın ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın. Servisten önce üzerine kıyılmış dere otu serperek soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz. 1 porsiyon enginar (Yaklaşık 150 gram haşlanmış enginar) 30 (Kcal) kaloridir. [old_news_related_template title="Diyet kurabiye tarifi ve kalorileri... İşte atıştırmalık en hafif diyet kurabiye tarifleri" desc="Kurabiye atıştırmalık olarak önemli bir lezzet. Diyet kurabiye tarifleri formunu dikkat edenler tarafından merakla araştırılıyor. Çeşitli sofralara atıştırmalık olarak lezzet katacak diyet kurabiye tarifleri ve kalorisi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/shutterstock_678485422_16_9_1523865391.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/diyet-kurabiye-tarifi-ve-kalorileri-iste-atistirmalik-en-hafif-diyet-kurabiye-tarifleri/"] HAVUÇ SALATASI TARİFİ Malzemeler; 2 orta boy havuç 8 çiçek karnabahar 8 çiçek brokoli 100 gr soya filizi Frenk soğanı Sos için 1 limonun suyu Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı Tuz Hazırlanışı; Karhabahar ve brokoli filizlerini buharda pişirin. Havuçların kabuğunu temizleyip rendenin iri yanıyla rendeleyin. Havuç, karnabahar, brokoli ve soya filizlerini çukur bir kaba alın. İri parçalar şeklinde kesilmiş Frenk soğanını ilave edin. Limonun suyunu sıkıp yarım kabuğunu rendeleyin. Zeytinyağını limon suyuna yavaşça ilave edip çırpın. Sosu salata malzemelerinin üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis yapın. 1 porsiyon havuç salatası (Yaklaşık 100 gram) 70 (Kcal) kaloridir. ROKA SOSLU MAKARNA Malzemeler; 1 paket düdük makarna 1 demet roka 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 paket krema 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi Karabiber Tuz Hazırlanışı; Makarnayı tuzlu bol suda haşlayıp üzerinden soğuk su geçirerek süzün. Zeytinyağını tavada kızdırıp içine doğranmış sarımsakları katın. Temizlediğiniz rokaları, krema, tuz ve karabiberi ilave ederek 2 dakika kaynatın. Karışımı blender'dan geçirerek derin bir kapta makarna ile karıştırıp servise sunun. Üzerini kaşar peyniri rendesiyle süsleyin. Servise hazır. 1 porsiyon roka soslu makarna (Yaklaşık 160 gram) 300 (Kcal) kaloridir.