Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Diyet yemek tarifleri ve kalorileri | Az kalorili diyet yemekleri tarifi
Diyet yemek tarifleri ve kalorileri | Az kalorili diyet yemekleri tarifi
Diyet yapanlar kalorisi düşük ve sağlıklı gıdalar tüketmek için çeşitli tarifleri araştırıyor. Sizler için derlediğimiz farklı tarifler ile diyete kolayca başlayabilirsiniz. İşte az kalorili diyet yemekleri tarifleri...
Gurme 24 Nisan 2018 - 14:11

Diyet yapan kişiler yemek seçerken bazen kararsız kalıyorlar. Sağlıklı ve kalorisi düşük yemek tariflerini araştırıyorlar. Haberimizden çeşit çeşit diyete yemekleri tariflerini ve kalorilerini bulabilirsiniz.

ENGİNAR YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

Pişirmek için;

4 adet büyük boy enginar
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
tuz
2 adet kesme şeker
üzerini geçecek kadar su

Garnitürü için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy patates
1 çay bardağı bezelye
tuz

Üzerine;

dereotu
1/2 limonun suyu

Hazırlanışı;

Öncelikle enginarları pişirmek için; tencereye enginarları dizin.
Ayrı bir kapta, un, şeker, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırıp enginarların üzerine dökün.
Önce orta ateşte kaynamaya sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayana kadar kaynatın.
Ayrı bir tencerede zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavurun.
Kavrulan soğan ve sarımsağa tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız patates,havuç,bezelyeyi ve tuzunu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Yeteri kadar pişen enginarların üzerine hazırladığımız garnitürü ekleyin.
Enginarın suyundan suyundan hepsinin üzerine bir kaç kaşık gezdirin.
Enginarın suyu enginarların atında kalmalı, eğer fazlaysa birazını dökün.
Yarım limonun suyunu enginarların üzerine paylaştırın ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.

Servisten önce üzerine kıyılmış dere otu serperek soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.

1 porsiyon enginar (Yaklaşık 150 gram haşlanmış enginar) 30 (Kcal) kaloridir.

HAVUÇ SALATASI TARİFİ

Malzemeler;

2 orta boy havuç
8 çiçek karnabahar
8 çiçek brokoli
100 gr soya filizi
Frenk soğanı
Sos için
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı;

Karhabahar ve brokoli filizlerini buharda pişirin. Havuçların kabuğunu temizleyip rendenin iri yanıyla rendeleyin. Havuç, karnabahar, brokoli ve soya filizlerini çukur bir kaba alın. İri parçalar şeklinde kesilmiş Frenk soğanını ilave edin. Limonun suyunu sıkıp yarım kabuğunu rendeleyin. Zeytinyağını limon suyuna yavaşça ilave edip çırpın. Sosu salata malzemelerinin üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis yapın.

1 porsiyon havuç salatası (Yaklaşık 100 gram) 70 (Kcal) kaloridir.

ROKA SOSLU MAKARNA

Malzemeler;

1 paket düdük makarna
1 demet roka
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket krema
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı;

Makarnayı tuzlu bol suda haşlayıp üzerinden soğuk su geçirerek süzün. Zeytinyağını tavada kızdırıp içine doğranmış sarımsakları katın. Temizlediğiniz rokaları, krema, tuz ve karabiberi ilave ederek 2 dakika kaynatın. Karışımı blender’dan geçirerek derin bir kapta makarna ile karıştırıp servise sunun. Üzerini kaşar peyniri rendesiyle süsleyin. Servise hazır.

1 porsiyon roka soslu makarna (Yaklaşık 160 gram) 300 (Kcal) kaloridir.