Dünyanın en prestijli Şef Yarışması Bocuse d’Or’da bayrak devredildi…
2014 yılından beri görevini başarıyla sürdüren Hollandalı Şef Rudolf Van Nunen görevini Doğuş Turizm grubu Mutfak Direktörü Şef Mehmet Gök’e bıraktı. Dünya genelinde 30 yıldır düzenlenen ve şefler olimpiyatı olarak da anılan Bocuse d’Or yarışması kapsamında, yarışmaya katılan her ülkenin adaylarını desteklemek için kurulmuş ulusal bir komitesi bulunuyor.
Bocuse d’Or Akademi olarak adlandırılan komiteler tamamiyle gönüllülük esasına dayalı ve kar amacı gütmeden, sadece sponsorluk gelirleriyle masraflarını karşılıyorlar. Bir çok ülkede devlet desteğinin de olduğu yarışmada umuyoruz ki önümüzdeki senelerde biz de devlet desteğini daha kuvvetli alıp yarışmalarda Türk şefleri daha iyi yerlere getirebiliriz.
[caption id="attachment_2696762" align="aligncenter" width="1200"] Mehmet Gök[/caption]
İki yılda bir yapılan Bocuse d’Or ulusal seçmelerinde, Türkiye’yi Avrupa finalinde temsil edecek şef, Bocuse d’Or Akademi Türkiye tarafından Sirha İstanbul fuarı bünyesinde düzenlenen yarışmada 12 değerli şeften oluşan jüri tarafından seçilmektedir.
[caption id="attachment_2696763" align="aligncenter" width="1200"] Cihan Çetinkaya[/caption]
Akademi Başkanı seçilen Mehmet Gök’e yardımcıları olarak Four Seasons Hotel Execuite Şefi Savaş Aydemir ve Şef Cihan Çetinkaya eşlik ediyor. Şeflerimizi tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz.
[caption id="attachment_2696764" align="aligncenter" width="1165"] Savaş Aydemir[/caption]