Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Ekmek tutkunları Mutfak Sanatları Akademisi’nde buluşuyor
Ekmek tutkunları Mutfak Sanatları Akademisi’nde buluşuyor
Artık yediğimiz içtiğimiz her şeyi sorgular olduk. Katkı maddeleri, tarım ilaçları, koruyucular derken marketlerden aldığımız ürünlere, fırından aldığımız ekmeklere olan güvenimizi yitirdik. Bütün bunların insanları, doğal ve sağlıklı beslenme arayışına sürüklediğini gözlemliyoruz. Artık insanlar, doğal yumurtalarla ve GDO'suz buğdaylardan elde edilen unlarla yapılan ekmeklerin peşinde... Ekmek yapmak aynı zamanda bir tutku da... İşte bu tutku ve arayışı paylaşan herkes, Mutfak Sanatları Akademisi'nde (MSA) 5 gün süren Artizan Ekmek atölyesinde buluşuyor.
Eser AKGÜL
Gurme 2 Şubat 2017 - 11:44

Türkiye’de yeme-içme sektörü hızla gelişirken evde yemek yapmanın da boyutları değişti. Şimdi birçok insan ekmeğini, çikolatasını, pastasını evde kendisi yapmak istiyor. Kullanılan malzemelerin güvenilirliği, yapılan ortamın hijyeni, korunması, sunulması derken, bütün aşamaların beslenmede sağlık için ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırladık. Bunun yanında, gelişen sektörde de kaliteli ve donanımlı insan ihtiyacı artıyor. Peki bu değişime ayak uyduracaklar ve işin meraklıları eğitim almak için nereye gidiyor?

ekmek-1

 

Yiyecek-içecek eğitim merkezi olan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), dünyanın önde gelen aşçılık okulları arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim veren akademi, İngiltere kökenli City & Guilds, İskoç SQA ve Pearson/Ed Excel tarafından onaylı Türkiye'deki tek okul. Kahveden çikolataya, pasta-ekmekçilikten uygulamalı barmencilik sınıflarına, yiyecek-içecek işletmeciliğinden servis alanına kadar pek çok eğitim verilirken, profesyonel aşçılık yapmak isteyen herkesin yolu MSA’dan geçiyor.

Bu eğitimler bittiğinde her şey bitiyor mu? Türkiye’de en büyük sıkıntılardan biri, mesleki eğitimle kendini geliştiren bir kişinin, öğrendiklerini aktarabileceği bir yer bulamama korkusu… Mutfak Sanatları Akademisi uzmanları, “MSA'ya gelen bir öğrenci, hangi konuda eğitim alırsa alsın, buradan çıkıp dünyanın neresine giderse gitsin, işindeki ilk gün o işe hızlıca girişecek bilgi ve beceri donanımına ve daha da önemlisi özgüvene sahip olsun.” hedefiyle yıllardır sektörün ihtiyaçlarını dinlediklerini aktarıyorlar.

msa-workshop

Biz de MSA’nın Artizan Ekmek atölyesine konuk olduk ve merak ettiklerimizi sorduk; şefin ve katılımcıların fikirlerini aldık. Atölyede 5 gün boyunca, temel ekmek hamurundan başlayarak, Türkiye ve dünya mutfağındaki lezzetli ekmek çeşitleri, ekşi mayalı ekmeğin sırları, Karadeniz simidi ve lavaş yapmak dahi öğretiliyor. Evde ekmek yapmanın avantajları neler, kendi işletmesinde kendi ekmeğini yapmak fayda sağlıyor mu, katılımcılar en çok hangi nedenle ekmek atölyesini seçiyor, Artizan Ekmek eğitimi kaç gün sürüyor? Ayrıca MSA’da verilen diğer workshoplarla ilgili merak ettikleriniz de bu haberde…

 

Son güncelleme: 16:00 - 03.02.2017