Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Elmalı pasta, Rus pastası ve Mozaik pasta yapımı ve tarifleri
Elmalı pasta, Rus pastası ve Mozaik pasta yapımı ve tarifleri
Tatlı seven bir ülkenin insanları olarak en düşkün olduğumuz tatlılardan biri de pastalardır. Haberimizde birbirinden lezzetli Elmalı pasta, Rus pastası ve Mozaik pasta yapımını ve tariflerini bulabilirsiniz. İşte hafif, içinizi baymayacak lezzetli 3 farklı pasta tarifi ve yapılışı...
Gurme 29 Mart 2018 - 13:24

Elmalı pasta, Rus pastası ve Mozaik pasta yapımı ve tarifleri haberimizde. İster çikolatalı pasta seven biri, ister yeni bir pata arayışında olan biri, isterse de klasiklerden şaşmayan bir pastasever olun, aradığınız leziz pasta yapımı ve tariflerini bu haberimizde bulacaksınız. İşte tatlı dostlarına 3 farklı pasta tarifi…

mozaik pasta sözcü ile ilgili görsel sonucu

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

100 gr bitter çikolata,
100 gr sütlü çikolata,
1 kahve fincanı antep fıstığı,
1,5 paket peti bör bisküvi,
1 kutu krema (200 ml),
1 paket kakao (25 gr),
2 çorba kaşığı süt,
2 çorba kaşığı tereyağı,
3 çorba kaşığı toz şeker.

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi

Kremayı tencerenin içine alalım.

Kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.

İçine bitter çikolatayı, sütlü çikolatayı, kakaoyu, tereyağını, sütü ve toz şekeri ilave edip karıştıralım.

Malzemelerin hepsi homojen bir kıvam alınca ufaladığımız bisküvilerin ve antep fıstıklarının içine döküp iyice karıştıralım.

Hazırladığımız harca istediğimiz gibi şekil verelim.

Buzlukta 5-6 saat bekletelim.

Servis etmeden önce buzdolabından çıkaralım.

Çikolatalı Mozaik Pastamızın üzerini istediğimiz şekilde süsleyip dilimleyerek servis yapın.


Rus Pastası Tarifi

ruspastasi

Rus Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Rus pastası, yapımı kolay, sunumu şık, cheesecake tadında, çok lezzetli bir pasta. Değişik tatlar denemeyi seviyorsanız, bu tarif tam size göre. Bir kez deneyince lezzetini çok beğeneceksiniz ve her zaman yapmak isteyeceksiniz. Çay saatlerinin yeni gözdesi olmaya aday olan bu nefis Rus pastası tarifini mutlaka denemeniz öneriyoruz..

Hamuru için;

100 gram yumuşak tereyağı,
Yarım su bardağı toz şeker,
1 adet yumurta,
1 paket vanilya (5 gram),
Yarım paket kabartma tozu (1 çay kaşığı dolusu),
2 yemek kaşığı dolusu kakao,
1 buçuk-2 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml)

Kreması için;

200 ml. krema (süt kreması),
Yarım su bardağı toz şeker,
400 gram labne peyniri,
1 paket vanilyalı puding (toz halinde),
4 tane yumurta,
4 yemek kaşığı un.
Rus Pastası Tarifi

Rus Pastası Nasıl Yapılır ?

Rus pastası hamuru için gerekeli olan yumuşak tereyağı ile toz şeker bir kap içerisinde mikser yardımı ile çırpılır.
Üzerine yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek, tekrar çırpılır.
Elde edilen karışıma azar azar un ilave edilerek yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamurun 3′ te 1'i üzeri için ayrılır ve kurumaması için streç filme sarılarak bekletilir.
Kalan büyük hamur iki streç film arasında, merdane yardımı ile açılır.
Açılan hamur, yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına yerleştirilir.

Isıya dayanıklı bir kap içerisine su doldurulur ve fırının tabanına yerleştirilir.
Fırın 200° ye ayarlanarak ısınmaya bırakılır (pastayı fırına koyarken, fırın ısı 165° ye düşürülecek).

Kremasını hazırlamak için, derin bir kap içerisine krema ile toz şeker koyulur ve mikser yardımı ile 2-3 dakika çırpılır.
Ardından labne ile toz vanilyalı puding ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
Elde edilen karışıma yumurtalar teker teker ilave edilerek çırpılır.
Son olarak 4 yemek kaşığı un ilave edilip, karışana kadar çırpılır.
Hazırlanan krema, kalıptaki hamurun ortasına boşaltılır.

Üzeri için ayrılan hamur merdane yardımı ile açılır.
Açılan hamur, elle parçalara ayrılarak kremanın üzerine dizilir.
200° de ısıtılmış fırının ayarı 165° ye düşürülür ve hazırlanan Rus pastası, fırına koyularak 50 dakika kadar pişirilir.
Pasta piştikten sonra fırının kapağı aralanır ve fırın içerisinde ılınmaya bırakılır.
Oda ısısında soğuduktan sonra en az 3-4 saat, vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
Dinlendirilen pasta daha sonra dilimlenerek servise sunulur.

Not; Mutlaka fırına su dolu bir kap koyarak 200° de ısıtın ve pastayı fırına koyarken, fırın ısısını 165° ye düşürün. Böylece pastanızın çatlamasını engellemiş olursunuz.


elmalipastayoutube

Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Elmanın içine girdiği ve güzel olmadığı hiç bir tarif yoktur. Kurabiyesi, turtası, pastası, hepsi birbirinden güzel oluyor. Bu nefis elmalı pasta tarifi de, çay saatleri için yapabileceğiniz, muhteşem bir lezzet. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Keki için;

1 su bardağı toz şeker,
3 tane yumurta,
1 çay bardağı süt,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 buçuk su bardağı un (hamur katı olmayacak cıvık da olmayacak, gerekirse un ilave edebilirsiniz),
1 paket kabartma tozu (10 gram),
1 tane vanilya (5 gram)

Elmalı harç için;

Yarım su bardağı toz şeker,
4 tane kabukları soyulup rendelenmiş elma,
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz,
1 çay kaşığı tarçın.

Elmalı Pasta Tarifi

Elmalı Pasta Nasıl Yapılır ?

Elmalı pasta keki için gerekli olan yumurtalar ile toz şeker, derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile çırpılır.
Daha sonra sırası ile süt, sıvı yağ ve vanilya ilave edilip, çırpmaya devam edilir.
Elde edilen karışıma un ile kabartma tozu eklenip, kaşık yardımı ile güzelce karıştırılır.
Elde edilen kek harcı, yağlı kağıt serili dikdörtgen bir tepsi içerisine dökülür ve tepsi hafifçe sallanır.
Önceden ısıtılmış 180° fırında, kek içini çekene kadar pişirilir.
Kürdan kontrolü yapılarak, pişen kek fırından alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.

Elmalı harç için gerekli olan elma rendesi ile toz şeker küçük bir kapta, elmalar suyunu çekene kadar pişirilir.
Elmalar suyunu çekince, içerisine ceviz ile tarçın ilave edilip karıştırılır.
Hazırlanan elmalı iç harcı ocaktan alınarak, soğuması için bir kenarda bekletilir.

Kek soğuyunca yağlı kağıt üzerine ters çevrilerek tepsiden çıkartılır ve üzerindeki yağlı kağıt yavaşça kekten ayrılır.
Daha sonra pişirilen kek enlemesine ortadan ikiye kesilir (iki parça kek olacak).
Kekin kenar kısımları da ince bir şekilde kesilerek düzeltilir.

Kekin alt tabanının üzerine soğuyan elmalı harç dökülüp, eşit şekilde yayılır
Diğer kek parçası da elmalı harcın üzerine kapatılır.
Hazırlanan elmalı pasta üzerine, pudra şekeri elenir.
Arzu edilen şekilde dilimlenerek servis edilir.