Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Elmalı Turta nasıl yapılır? İşte tadı damağınızda kalacak elmalı tart tarifi…
Elmalı Turta nasıl yapılır? İşte tadı damağınızda kalacak elmalı tart tarifi…
Özellikle evde misafir ağırlarken tatlıya geçildiğinde akla gelen ilk tatlılardan biri olan elmalı turta nasıl yapılır? Konuklarınızın sizden tarifini isteyecekleri harika lezzette tadı damağınızda kalacak en kolay en pratik elmalı tart tarifi haberimizde...
Gurme 24 Şubat 2018 - 14:56

Elmalı tart nasıl yapılır? sorusunun yanıtı haberimizde. Evinize gelen misafire ikram ettiğiniz yemeklerden hemen sonra yemeğinizin akıllarda kalması için şart olan şeylerden biri de tatlıdır. Tatlınız ne kadar lezzetli ve ajkılda kalıcı olursa yemeğiniz de o şekilde hatırlanacaktır. İşte size kolay ve pratik bir şekilde kısa sürede hazırlayacağınız elmalı turta tarifi.

ELMALI TURTA YAPIMINDA KULLANILACAK MALZEMELER

ELMALI TURTANIN HAMURU İÇİN

2 tane yumurta
250 gram katı yağ
Yarım çay bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un

ELMALI TURTANIN İÇİ İÇİN;

4 adet kırmızı elma
8 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
Dilemeniz halinde çekilmiş ceviz

ELMALI TURTANIN ÜSTÜ İÇİN;

Pudra şekeri

elmaliturtaic

ELMALI TURTA TARİFİ

Hamuru oluşturacağınız kaba erittiğiniz katı yağı, şekeri, yumurtayı, sütü, kabartma tozunu ve vanilyayı aktararak bir kaşık aracılığı ile kısa bir süre karıştırın.

Ardından aldığı kadar un ilave edip kulak memesi kıvamında hamur oluşturun. Hamuru dinlenmeye bırakın.
Siz de bu esnada iç harcını yapın. Elmaları soyarak rendeleyin. Bir kaba alıp şekeri ilave edin. Elmalar suyunu çekene dek pişirin.
Piştikten sonra ocaktan çıkarın ve tarçını ilave edip iyice karıştırın.

Turtayı pişireceğimiz tencereye az bir sıvı yağ sürün.

Hamurun bir bölümünü üst şeritleri için ayırın. Hamuru tenceremize yayın.

Elma harcını da üzerine güzelce yayın. Üstüne şeritleri zevkinize göre yapın ve yumurta sarısı sürün. Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Bu arada bazı fırınlarda 180 derece yetersiz gelebilir bu durumlarda 190 dereceye hatta 200 dereceye kadar çıkartabilirsiniz. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun…