Kestel ilçesine bağlı Derekızık Mahallesi'nde geleneksel yöntemlerle 113 yıldır reçel üretimi yapan 'Reçelci Dede' ürettiği 38 çeşit reçel ile dikkatleri çekiyor. Çeşit çeşit reçeller organik ve yerli malzemelerden elde edilirken, onlarca köylü kadına ise iş kapısı oluyor. İşletmede üretilen patlıcan, zeytin, domates, kekik, zencefil, kozalak, kivi ve kabak reçelleri ise dikkat çeken reçellerin başında geliyor. Firma, son zamanlarda üretime başladığı acı Şili biberi reçeli ile de özellikle Orta Doğu'dan gelen turistlerin büyük beğenisini topladı. İşletme sahibi Cafer Yıldırım, "Tamamen insan emeği ile, organik ve katkı maddesi olmadan üretim yapıyor daha sonra müşterilerimize sunuyoruz. Alışılmışın dışında ürettiğimiz reçeller de çok ilgi görüyor. Son olarak ürettiğimiz acı Şili biber reçeli, özellikle Arap turistlerimizin beğenisini topluyor. Acı ve tatlıyı aynı kazanda buluşturduk. Raflarımıza koyduk, gelen misafirlerimize ikram ettik. Şu anda Orta Doğu'dan gelen misafirlerimiz ilk olarak acı Şili biberini soruyor" dedi. (İHA) [old_news_related_template title="50 kat daha acı 'Antalyalı Şili' isota rakip" desc="Türkiye'de ilk olarak Antalya'da piyasaya sürülen ve yılda 72 bin ton üretilen 'Şili biber', Şanlıurfa'nın isot biberine rakip oldu. Çalışmaları sonucu biberi üreten kimya mühendisi Hasan Ünal, Şili biberin isottan 50 kat daha acı olduğunu belirlediklerini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/25/iecrop/resim2_17267602_16_9_1614232178.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/50-kat-daha-aci-antalyali-sili-isota-rakip/"]