Faydaları saymakla bitmeyen enginarı harika bir çorba ile taçlandıralım. Enginar çorbası önyargılarınızı yıkacak kadar lezzetli bir çorba. İşte enginar çorbası malzemeleri ve tarifi... ENGİNAR ÇORBASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER  4 tane enginar Yarım limon 1 soğan 1 patates 3 diş sarımsak Zeytinyağı 4 bardak et suyu Tuz Dereotu Terbiyesi için; 1 kaşık un Yarım çay bardağı süt 1 yumurta sarısı ENGİNAR ÇORBASI TARİFİ Enginarın sap kısmını kesip temizledikten sonra yapraklı kısmını bir tencereye alın. Yarım limonun suyunu üzerine sıkıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Başka bir tencerenin içinde soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Patatesleri de küp küp doğradıktan sonra zeytinyağı ile patatesleri sonradan ekleyecek şekilde kavurun. Enginarlar yumuşayınca suyunu süzün onları da küp küp kesip patateslerin üzerine ekleyin. 1-2 dakika sonra et suyunu ekleyin. Bu esnada terbiyesini hazırlamak için bir kâsenin içinde un, süt ve yumurta sarısını pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kaynayan et suyunun içine yavaş yavaş ekleyin ve altını kısıp biraz daha kaynamasını sağlayın. Pişen çorbanızın blenderden geçirin. Dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.