Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Enginar dolması tarifi: Enginar dolması nasıl yapılır? İşte püf noktaları…
Enginar dolması tarifi: Enginar dolması nasıl yapılır? İşte püf noktaları…
Baharın gelmesiyle, taze enginar tezgâhlardaki yerini aldı. Hazır tam mevsimiyle mis gibi enginar dolması tarifi vermenin zamanı geldi. İşte enginar dolması malzemeleri, püf noktası ve yapılışı…
Gurme 5 Nisan 2019 - 18:15

Havalar ısındı, bahar yüzünü gösterdi. Artık tezgâhlardaki taze enginarlar ile değişik lezzetler yapmak mümkün. İşte bu lezzetlerden biri de enginar dolması. Zeytinyağlı enginardan sıkıldıysanız ve sofranızda farklı bir tarif görmek istiyorsanız enginar dolması tam size göre. İşte enginar dolması için gerekli malzemeler, ayrıntılı yapılışı ve püf noktaları…

Enginar dolması malzemeleri;

– 5 tane enginar
– ½ bardak zeytinyağı
– 5 kaşık pirinç
– Dereotu
– Taze nane
– Yeşil soğan
– 1 limon (suyu)
– 1 küp şeker (1 çay kaşığı toz şeker)
– Tuz
– Karabiber
– Nane
– Fesleğen

Enginar dolması yapılışı;

Öncelikle enginarı pazardan ya da marketten alırken kabukları soyulmamış bir şekilde alınız ve yapım esnasında kabuklarını kopartmayınız. İç kısmını bir kaşık yardımıyla temizleyin. Kararmaması için geniş bir kabın içine limonlu su koyun ve enginarlarınızı içine koyun. İç harcını hazırlamak için küp küp doğradığınız soğanları hafif kavurun, üzerine yıkadığınız pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin. Dereotunu, yeşil soğanı ve taze naneyi ince ince doğrayın. Limon suyu ile birlikte pirinçlerin üzerine ekleyin. Daha sonra şekeri, tuzu ve baharatları da ekleyin. Pirinçler hafifi yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra yayvan bir borcama aldığınız enginarların içini harç ile doldurun. Suyunu da ilave edip kısık ateşte yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Enginar dolması püf noktası

– Enginarların tüylü kısmını çok dikkatli temizleyin.
– Limonlu suya koyamasanız bile kararmaması için üzerine mutlaka hemen limon sürün.
– İç harcına dilediğiniz tüm taze baharatı katabilirsiniz.

Son güncelleme: 18:21 - 05.04.2019