Lokum gibi pişmiş bir et, soğanın harika aroması ile birleşiyor ve enfes et sote ortaya çıkıyor. Hem pratik hem lezzetli bir yemek yapmak isteyenler için kolaylıkla hazırlayabileceği et sote tarifini veriyoruz. Peki, et sote nasıl yapılır? İşte ayrıntılı tarifi ile yaklaşık 20 dakikada hazırlayabileceğiniz et sote malzemeleri ve tarifi… ET SOTE İÇİN GEREKEN MALZEMELER  500 gr kuşbaşı et 1 soğan 2 domates 3 yeşil biber 1 kaşık domates salçası ½ kaşık biber salçası 1 bardak sıcak su Zeytinyağı Nane Karabiber Kekik ET SOTE NASIL YAPILIR?  Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp bir kenara ayırın. Aynı şekilde domatesleri ve yeşil biberleri de doğrayın ve hazır olması için kenara koyun. Daha sonra soğanları zeytinyağı ile çevirmeye başlayın. Hafif renk alınca biberleri de ekleyin. Üzerine etleri ekleyin. Yüksek ateşte 3 dakika kadar pişirin. Daha sonra üzerlerine domatesleri ekleyin. Baharatlarını da attıktan sonra sıcak suyun içinde salçaları eritin. Azar azar ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Mantarlı tavuk sote nasıl yapılır?" desc="Pratik, doyurucu ve oldukça lezzetli olan mantarlı tavuk sote tarifimiz yemek yapmak için çok vakti olmayanlar için oldukça ideal bir yemektir. İşte hemen herkesin severek yediği mantarlı tavuk sote malzemeleri ve yapılışı…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/01/iecrop/mantar-tavuk-shutterstock_16_9_1556690921.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/mantarli-tavuk-sote-tarifi-mantarli-tavuk-sote-nasil-yapilir-szcu9/"]