Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Etli ekmek tarifi ve kalorisi | Konya’nın meşhur etli ekmeği nasıl yapılır?
Etli ekmek tarifi ve kalorisi | Konya’nın meşhur etli ekmeği nasıl yapılır?
Etli ekmek Konya yöresine ait meşhur ve lezzetli tariflerden. Çıtır çıtır etli ekmek yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. İşte etli ekmek tarifi ve kalorisi...
Gurme 20 Haziran 2018 - 11:06

Etli ekmek, kıymalı pideye benzeyen ve dana eti ile yapılan bir yiyecek. Konya’da düğünlerde ve sünnet törenlerinde ikram edilen etli ekmeği evde de kolayca yapmak mümkün. Peki paylaştığımız tarif ile yaptığını etli ekmek kaç kalori?

ETLİ EKMEK TARİFİ

Malzemeler;

Hamuru için;

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su

İç harcı için;

500 gr tek çekilmiş dana kıyma
1 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı domates sosu
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber

Üzeri için;

Tereyağı

Yapılışı;

Maya, tuz, şekeri ılık su ile eritin ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun, dinlendirin. İç harcı için; inceceik doğranmış soğanları, biberleri, maydonozu, kıymayı, domates sosunu, tuz, karabiber, toz kırmızı biber karıştırıp iyice yoğurun. Bu arada mayalanmış hamurunuzu alıp elma büyüklüğünde bezeler alıp merdane ile uzunlamasına açın. Ve içlerine hazırladığınız harcı eşit parçalar halinde dizin hamurunuzu kapatın üzerine tereyağı sürün ve önceden hazırlanmış 250 derecelik fırında pişirmeye bırakın.

Bir porsiyon etli ekmek yaklaşık 150 gram olup 280 kcal’dir.