Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Besleyici ve pratik bir yemek olan etli nohut tarifi: Etli nohut yemeği nasıl yapılır?
Besleyici ve pratik bir yemek olan etli nohut tarifi: Etli nohut yemeği nasıl yapılır?
Bakliyatların en lezzetli hali olan etli nohut yemeği mevsimi olmayan yaz kış tüketilebilen lezzetli ve besleyici bir yemek. Ağızda dağılan nohut lokum gibi etle bir araya gelince tadına doyum olmuyor. Aynı zamanda çok da pratik bir tarif olan etli nohut yemeği, akşam yemeği için çok da zamanı olmayanlar için tercih sebebidir. Yanına ne koysanız yakışan etli nohut yemeğini tane tane bir pirinç pilavı ve karışık turşu eşliğinde şahane olur. İşte lezzetli besleyici ve pratik etli nohut yemeği tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 24 Nisan 2019 - 18:20

İster yaz olsun ister kış etli nohut yemeğinden vazgeçemeyenlerdenseniz bu tarifimiz sizin için. Besleyici ve pratik bir yemek olan etli nohut yanına her türlü yemek yakışır. İşte etli nohut yemeği malzemeleri ve pratik tarifi…

Etli nohut yemeği malzemeleri;

– 2 bardak nohut
– 250 gr kuşbaşı et
– 3 bardak su
– Zeytinyağı
– 2 kuru soğan
– 1 kaşık domates salçası
– 1 kaşık biber salçası
– Tuz

Etli nohut yemeği püf noktaları

– Etli nohut yemeği yapmaya karar verdiğinizde bir gece önceden nohutları suya koymalısınız. Ertesi gün
yemeği yapmaya başlayabilirsiniz.

– Düdüklü tencerede yapmak zamandan kazandıracağı gibi daha da lezzetli hale getirir.

– Nohutları suya koymayı unuttuysanız bir tencerenin içine koyup kısık ateşte 1 saate yakın haşlayabilirsiniz.

– İçine kemikli et kullanırsanız daha lezzetli olacaktır.

Etli nohut yemeğinin yapılışı;

Tencerenin içine zeytinyağını koyup yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Daha sonra kuşbaşı eti ve varsa kemikli
eti koyun. Ardından salçaları da koyarak hafif çevirin. Daha sonra nohutları ilave ederek bir kez daha çevirin. En son
suyunu ve tuzunu da ekleyerek tencerenin ağzını kapatın. Düdüklü tencerede yaklaşık 20 dakikada normal tencerede
1 saatte pişer. Servis ederken pul biber kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Son güncelleme: 10:32 - 25.04.2019