İster yaz olsun ister kış etli nohut yemeğinden vazgeçemeyenlerdenseniz bu tarifimiz sizin için. Besleyici ve pratik bir yemek olan etli nohut yanına her türlü yemek yakışır. İşte etli nohut yemeği malzemeleri ve pratik tarifi… Etli nohut yemeği malzemeleri; - 2 bardak nohut - 250 gr kuşbaşı et - 3 bardak su - Zeytinyağı - 2 kuru soğan - 1 kaşık domates salçası - 1 kaşık biber salçası - Tuz Etli nohut yemeği püf noktaları - Etli nohut yemeği yapmaya karar verdiğinizde bir gece önceden nohutları suya koymalısınız. Ertesi gün yemeği yapmaya başlayabilirsiniz. - Düdüklü tencerede yapmak zamandan kazandıracağı gibi daha da lezzetli hale getirir. - Nohutları suya koymayı unuttuysanız bir tencerenin içine koyup kısık ateşte 1 saate yakın haşlayabilirsiniz. - İçine kemikli et kullanırsanız daha lezzetli olacaktır. Etli nohut yemeğinin yapılışı; Tencerenin içine zeytinyağını koyup yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Daha sonra kuşbaşı eti ve varsa kemikli eti koyun. Ardından salçaları da koyarak hafif çevirin. Daha sonra nohutları ilave ederek bir kez daha çevirin. En son suyunu ve tuzunu da ekleyerek tencerenin ağzını kapatın. Düdüklü tencerede yaklaşık 20 dakikada normal tencerede 1 saatte pişer. Servis ederken pul biber kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Erişte çorbası tarifi: Şifa kaynağı erişte çorbası nasıl yapılır?" desc="Kimi yerlerde yemek kimi yerlerde çorba olarak geçen erişte çorbasının bilinen ortak özelliği çok doyurucu ve besleyici olmasıdır. Erişte çorbasının içinde yok yok bu nedenle oldukça sağlıklı. İşte Erişte çorbası tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/24/iecrop/eriste-corbasi-shutter-2_16_9_1556116489.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/eriste-corbasi-tarifi-sifa-kaynagi-eriste-corbasi-nasil-yapilir-szcu9/"]