Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Etli patlıcan bohçası tarifi: Etli patlıcan bohçası nasıl yapılır?
Etli patlıcan bohçası tarifi: Etli patlıcan bohçası nasıl yapılır?
Patlıcan severler ekran başına. Sizin içi hazırladığımız etli patlıcan bohçası tarifine bayılacaksınız. Etli patlıcan bohçası tarifi bambaşka bir lezzet ve oldukça pratik bir yemek. İşte etli patlıcan bohçası için gerekli malzemeler ve tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 9 Mayıs 2019 - 20:28

Taze patlıcanlar tezgâhlardaki yerini aldıkça yeni lezzetler de ortaya çıktı. İşte bu lezzetlerden biri de etli patlıcan bohçası tarifi… Kürdan kebabını andıran etli patlıcan bohçası ile patlıcana bambaşka bir lezzet sunuyoruz. İşte etli patlıcan bohçası malzemeleri ve pratik tarifi…

ETLİ PATLICAN BOHÇASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

4 patlıcan
Yarım bardak zeytinyağı
800 gr kuşbaşı et
1 soğan
1 diş sarımsak
1 domates
½ kaşık biber salçası
Tuz
Nane
Karabiber
Kekik
1 bardak sıcak su

ETLİ PATLICAN BOHÇASI TARİFİ

Alacalı soyduğunuz patlıcanları 15 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra küp küp doğradığınız soğanları ve ince ince doğradığınız sarımsağı zeytin yağında kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine etleri ekleyin ve ateşi yükseltin. Etler renk almaya başlayınca rendelenmiş domatesleri ve salçayı üzerine ekleyin. Bu şekilde biraz soteledikten sonra baharatları ekleyin. En son duyu da ekledikten sonra kapağını kapatın. Piştikten sonra suyu ile etleri ayırın.

Patlıcanları kuruladıktan sonra dilimlere ayırın ve zeytinyağında ters düz kızartın. Daha sonra bohça için bir kasenin içine dilimlerden üçünü çapraz şekilde yerleştirin. İçine etleri koyup üzerini kapatın. Biten bohçaları ters bir şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Bu şekilde tüm iç ve patlıcanları bitene kadar işleme devam edin. Etlerden arda kalan suyu fırın tepsisine dökün. 180 derece 30 dakika kadar pişirin. Domates dilimleriyle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Son güncelleme: 20:38 - 09.05.2019