Taze patlıcanlar tezgâhlardaki yerini aldıkça yeni lezzetler de ortaya çıktı. İşte bu lezzetlerden biri de etli patlıcan bohçası tarifi… Kürdan kebabını andıran etli patlıcan bohçası ile patlıcana bambaşka bir lezzet sunuyoruz. İşte etli patlıcan bohçası malzemeleri ve pratik tarifi… ETLİ PATLICAN BOHÇASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER 4 patlıcan Yarım bardak zeytinyağı 800 gr kuşbaşı et 1 soğan 1 diş sarımsak 1 domates ½ kaşık biber salçası Tuz Nane Karabiber Kekik 1 bardak sıcak su [old_news_related_template title="Köfteli çorba malzemeleri..." desc="Köfte severlerin çok hoşuna gidecek köfteli çorba şifa dağıtıyor. Hem içindeki köfteler ile hem de yoğurt, yumurta gibi malzemeler ile oldukça sağlıklı olan köfteli çorba oldukça da lezzetli bir çorba. İşte köfteli çorba için gerekli malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/03/iecrop/kofteli-corba-1_16_9_1556893887.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/kofteli-corba-tarifi-kofteli-corba-malzemeleri-szcu9/"] ETLİ PATLICAN BOHÇASI TARİFİ Alacalı soyduğunuz patlıcanları 15 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra küp küp doğradığınız soğanları ve ince ince doğradığınız sarımsağı zeytin yağında kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine etleri ekleyin ve ateşi yükseltin. Etler renk almaya başlayınca rendelenmiş domatesleri ve salçayı üzerine ekleyin. Bu şekilde biraz soteledikten sonra baharatları ekleyin. En son duyu da ekledikten sonra kapağını kapatın. Piştikten sonra suyu ile etleri ayırın. Patlıcanları kuruladıktan sonra dilimlere ayırın ve zeytinyağında ters düz kızartın. Daha sonra bohça için bir kasenin içine dilimlerden üçünü çapraz şekilde yerleştirin. İçine etleri koyup üzerini kapatın. Biten bohçaları ters bir şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Bu şekilde tüm iç ve patlıcanları bitene kadar işleme devam edin. Etlerden arda kalan suyu fırın tepsisine dökün. 180 derece 30 dakika kadar pişirin. Domates dilimleriyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.