Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden sadece biri olan baklava, ülkemizde en çok tüketilen tatlılarından biri… Çıtır çıtır tadı, ve ağızda dağılan şerbeti ile lezzet fırtınası sunan baklavayı, evde kendinizde yapabilirsiniz… İşte nefis ev baklavası, burma baklava, kuru baklava ve hazır yufkalı baklava tarifi ve gerekli malzemeler… EV BAKLAVASI MALZEMELERİ Hamuru için gerekli malzemeler -2 tane yumurta -1 bardak sıvı yağ -1 bardak yoğurt (çok sulu olmasın) -1 kaşık sirke – Yarım çay kaşığı tuz – 4.5 silme bardak un – Yarım paket kabartma tozu -2.5 bardak dövülmüş ceviz (İçine serpmek için) Üzeri için gerekli malzemeler; -125 gr tereyağı – Yarım bardak zeytinyağı Şerbeti için gerekli malzemeler; -3 bardak şeker -3 bardak su – Yarım limon suyu (taze sıkılmış) [caption id="attachment_5831138" align="alignnone" width="880"] Foto: Shutterstock[/caption] EV BAKLAVASI TARİFİ Şerbetli tatlıların çoğunda olduğu gibi öncelikle şerbeti yapıyoruz ki soğuması için vaktimiz olsun. Şerbet için su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu içine dökün ve birkaç dakika daha bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğutun. Daha sonra baklava hamuru için gerekli malzemeleri geniş bir kabın içine koyup yoğurun. Güzel bir kıvam aldıktan sonra 36 parçaya bölün ve 20 dakika dinlendirin. Parçaları altışarlı açacaksınız. Bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerine nişasta serpin ve tekrar üzerine diğer parça hamuru koyun. Tüm yufkalar bitince oklava yardımı ile hepsini tepsi boyunda açın ve tepsiye yerleştirin. Tam ortasına cevizleri bolca koyun. Daha sonra diğer yufkaları üzerine koyun. Hepsi bitince dilediniz şekilde kesin ve eritilmiş tereyağını üzerine dökün. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra soğumuş olan şerbeti üzerine dökün. En az 4 saat bekletin ve servis edin. Afiyet olsun. BURMA BAKLAVA TARİFİ  Burma baklavanın 150 gramlık bir porsiyonunda yaklaşık 430 kalori bulunuyor. Burma baklava malzemeleri ve tarifi ise şu şekilde; Malzemeler; 2 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık süt 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı yoğurt alabildiği kadar un 250 gram tereyağ Ceviz ya da fındık Şerbeti için; 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su Biraz limon Burma baklava yapılışı; Hamur yarım saat dinlendirilir. Sonra eşit şekilde bölünür. Açacağınız büyüklüğe siz karar verin. Bir yufkayı açıp üzerine ceviz serpin. Sonra yufkayı ortadan ikiye bölüp oklavaya sarıp oklavanın iki ucundan büzüp oklavadan çıkartıp istediğiniz boyutta kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tepsiniz dolana kadar aynı işleme devam edin. Üzerine erimiş tereyağı gezdirilip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti hazırlayıp 10 dakika kaynatıp sonra limon koyup bir 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatıp tatlı ılık şerbeti sıcak olarak tatlıya dökün.   [old_news_related_template title="Hazır yufka ile baklava nasıl yapılır? İşte hazır yufkadan baklava yapılışı..." desc="Özellikle Ramazan ayında tatlı tüketimi artıyor. En fazla tercih edilenlerden biri de hazır yufka ile yapılan baklava. Hazır alınan yufka ile baklava yapmanın püf noktalarını ve gerekli malzemeleri yazımızdan görebilirsiniz. İşte hazır yufkadan baklava yapılışı ve tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/07/iecrop/baklava1-depo_16_9_1588866807.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/hazir-yufka-ile-baklava-nasil-yapilir-iste-hazir-yufkadan-baklava-yapilisi/"] [old_news_related_template title="Kuru baklava tarifi" desc="Bu tarifi denedikten sonra dışarıdan baklava eskisi kadar cazip gelmeyecektir. Üstelik herkesin yapabileceği çok basit bir tarif." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/23/iecrop/18160590_1702901559725972_4887220716065259520_n_16_9_1587655079.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/yemek-tarifleri/kuru-baklava-tarifi-5769788/"]