Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Evde kolay şeker hamuru nasıl yapılır? İşte marshmallow şeker hamuru tarifi ve malzemeleri…
Evde kolay şeker hamuru nasıl yapılır? İşte marshmallow şeker hamuru tarifi ve malzemeleri…
Birbirinden renkli ve yaratıcı pastalar yapabileceğiniz şeker hamuru tarifini haberimizde bulabilirsiniz. Marshmallow kullanarak da yapılabilen şeker hamuru ile kurabiyelerinize de renk katabilirsiniz. Peki şeker hamuru nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gurme 1 Şubat 2018 - 16:25

ördüğünüzde yemeye kıyamayacağınız pastaları, renkli ve şekil şekil kurabiyeleri şeker hamuru kullanarak yapabilirsiniz. Biraz yaratıcılık, biraz da emek sonucunda herkesin beğenisini kazanacak pasta ve kurabiyeleri konuklarınıza sunabilirsiniz. Şeker hamurunu marshmallow kullanarak da elde edebilirisiniz. İşte evde kolayca yapabileceğiniz şeker hamuru tarifi ve gerekli malzemeler…

MARSHMALLOW ŞEKER HAMURU TARİFİ

Malzemeler

450 gr. marshmallow şeker
4 yemek kaşığı su
500 gr. pudra şekeri
Bir tutam tuz

Yapılışı

Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.

Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.

Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.

Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.

Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın. Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.

Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın. Dikkat edin eliniz yanmasın.

Yoğurduktan sonra az soğuyana kadar bekleyin yoksa onun sıcaklığıyla eklediğimiz her pudra şekerini eritir ve şekle zor girer, soğuduktan sonra da taş gibi sert bir hamur olur işinize yaramaz.

Kalan pudra şekerini de ekleyip, hamuru iyice yoğurun.

Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.

Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.

Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.

Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.

seker-hamuru2

EVDE ŞEKER HAMURU TARİFİ

Malzemeler

1 çay bardağı su

1 çay bardağı toz şeker

6 damla limon suyu

2 ya da 3 yemek kaşığı kakao

Alabildiği kadar pudra şekeri

Yapılışı

Şeker, limon ve suyu bir tencere koyun ve kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatın yanmamasına dikkat edin. Yaptığınız şerbet soğuduktan sonra kakao ve aldığı kadar pudra şekerini ekleyin yoğurun ve hamur kıvamına geldikten sonra streç filmle kaplayıp 1 gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün kullanmaya başlayabilirsiniz.

Başka renklerde hamurlar elde etmek istiyorsanız kakao yerine gıda boyası kullanabilirsiniz.