Bakla keskin tadı itibariyle herkesin çok severek yediği sebzelerden değildir maalesef. Ancak baklanın öyle güzel bir hali var ki yemeye doyamayacaksınız. Zeytinyağlı fava, ana yemek öncesi iştah açan bir başlangıç yapmak isteyenlere özellikle tavsiye ettiğimiz bir tariftir. Tek yenmesinin yanı sıra börek, salata ve hatta pizza yanında da tüketilebilir. İşte zeytinyağlı fava malzemeleri ve ayrıntılı tarifi… Fava malzemeleri - 1,5 bardak bakla - 4 bardak sıcak su - 1 soğan (büyük boy) - 4 kaşık zeytinyağı - ½ çay bardağı portakal suyu - 1 kaşık toz şeker - ½ kaşık tuz Fava yapımı Öncelikle soğanı iri parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırdıktan sonra soğanları hafifi kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Önceden suda beklettiğiniz baklaları, şekeri ve tuzu da ekleyin. Biraz karıştırıp portakal suyunu ilave edin. Baklalar yumuşayana kadar yaklaşık 50 dakika orta ateşte pişirin. Son olarak ocaktan aldığınız karışımı pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar blenderdan geçirin. Dilerseniz küçük porsiyonlarda dilerseniz de büyük bir servis tabağında ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Bakla kaç kalori? Baklanın besin değerleri ve kalorisi…" desc="Kalori, kısaca tüketilen besinlerin dokular içinde yanarak vücudun sıcaklık sağlama değerlerinin ölçülmesinde kullanılan bir terimdir. Yani kalori yiyeceklerin enerjisini temsil eder. Bu nedenle de günlük beslenme tablosuna giren birçok yiyeceğin kalori miktarı merak edilir. Bu besinlerden biri de bakladır. Peki, 100 gram bakla kaç kaloridir? Baklanın kalori miktarı ve besin değerleri haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/08/iecrop/bakla-shutterstock_16_9_1554139363-880x495_16_9_1570514258.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/bakla-kac-kalori-baklanin-besin-degerleri-ve-kalorisi-3szcu/"]