Bulgurun, salçanın ve sarımsağın mükemmel uyumuyla yakalanmış, fellah köftesi Adana ve Hatay mutfaklarının vazgeçilmezi arasındadır. Bu akşam ne yapsam diye düşünenler, işte fellah köftesi tarifi: Fellah köftesi malzemeleri: 2 bardak ince bulgur 2 bardak sıcak su 1 yumurta 2 bardak un 1 kaşık salça Kimyon, karabiber, tuz Sosu için: 3 kaşık sıvı yağ 5 domates ya da domates sosu 1 kaşık biber salçası 3 diş sarımsak 1 tutam maydanoz Tuz Fellah köftesi nasıl yapılır? Bulguru 10 dakika sıcak suda bekletin. Şiştikten sonra diğer köfte malzemelerini de koyup yoğurun. Küçük parçalar alıp yuvarladıktan sonra serçe parmağınızla üzerine kafifçe bastırın. 15-20 dakika bir tencerede kaynatın. Sosu hazırlamak için bir tencereye 3 kaşık sıvı yağı alın. 5 domatesi ve 3 diş sarımsağı rendeleyin. Salçayla beraber tuzu da ekleyip sosu pişirin. Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine önce domatesli sostan döktükten sonra ince ince kıydığınız maydanozlarla süsleyin.