Değişik yörelerde, değişik isimlerle anılan Fellah köftesi bir kere tadınca asla vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet. Fellah köftesi tarifi ağır ve zor gibi görünse de aslında pratik bir tariftir. İşte fellah köftesi malzemeleri ve tarifi… FELLAH KÖFTESİ MALZEMELERİ Köfteler için; 2 bardak köftelik bulgur (İnce bulgur) 3 bardağa yakın sıcak su 1 bardak un 1 yumurta Kimyon Karabiber Tuz 1 kaşık biber salçası Sos için; ½ bardak zeytinyağı Pul biber 1 bardak rendelenmiş domates ½ kaşık biber salçası 2 diş sarımsak Tuz Karabiber FELLAH KÖFTESİ YAPILIŞI Önce köfteleri hazırlamakla başlayabilirsiniz. Geniş bir kabın içerisine köftelik bulgurları koyup üzerine sıcak suyu ekleyin. Kabın kapağını kapatıp bulgurun şişmesi bekleyin. Bulgurlar şiştikten sonra üzerine yumurtayı ve biber salçasını da ekleyin. Karıştırırken unu da ekleyip yoğurun. Bu malzemeler tüm bulgura eşit şekilde dağıldıktan sonra tuzunu ve karabiberini de ekleyip yoğurmaya devam edin. Ardından şekil verme işlemi için ellerinizi hafifi ıslatın. Hamurdan bir çay kaşığı kadar alın yuvarlayın ve ardından parmağınızla çukur yapacak şekilde bir kenarına bastırın. Geniş bir tepsiye un koyup şekil verdiğiniz köfteleri harmanlayın. Kaynayan suyun içine attığınız harmanlanmış köfteler yaklaşık 15 dakika kadar pişmeli. Piştikten sonra süzerek borcama aldığınız köfteleri soğumaya bırakın. Bu esnada bir tavanın içinde sosu hazırlayabilirsiniz. [old_news_related_template title="İçli köfte tarifi: İçli köfte nasıl yapılır?" desc="Yöresel lezzetlerimizden biri olan içli köfte, aslında evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz kolay bir tarif. İçli köfte tarifi için gerekli püf noktaları dikkate almanız yeter. İşte içli köfte malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/03/iecrop/icli-kofte-shutterstock_16_9_1554316531.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/icli-kofte-tarifi-icli-kofte-nasil-yapilir-szcu9/"] Zeytinyağını koyduğunuz tavaya biber salçasını alın. Üzerine domatesleri ve sarımsağı ekleyin. Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek borcamın içine alın. Birkaç dakika kavurduktan sonra baharatları ve tuzu koyun. Bu şekilde kavurmaya devam edin. İşlem bitince borcamın içindeki köftelerinizin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Maydanoz ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.