Hazır fındık ezmesi içinde kullanılan yağdan şekere tüm malzemelerinin ve katkı maddelerinin nasıl olduğunu ve nereden geldiğini araştırmak mümkün olmuyor. Fındık ezmesi evde yapılması oldukça kolay bi kahvaltılık. Peki fındık ezmesi nasıl yapılır? İşte tarifi... FINDIK EZMESİ TARİFİ Malzemeler; -200 gram çiğ veya kavrulmuş fındık -5 Yemek kaşığı şeker -200 ml bitkisel sıvı yağ Nasıl yapılır? 200-250 gram fındık 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 7-9 dakika kadar kavrulur. Daha sonra fırından çıkartılır ve biraz soğuduktan sonra mutfak robotu ile çekilir. İri parça kalmayıncaya kadar işleme devam edilir. İçerisine damak tadına göre 5 yemek kaşığı şeker veya 3 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı süzme bal eklenir. Şeker, esmer şeker de olabilir. Şeker eklendikten sonra robotta çekme işlemine devam edilir. Ardından 1 su bardağı kadar ( 200 ml ) sıvı yağ eklenir. Kullanılacak yağ, zeytinyağı, fındık yağı veya mısır özü yağı olabilir. ( İstenirse bu aşamada bir iki yemek kaşığı kakao ve çok az miktarda vanilya da eklenebilir.) Yağ eklendikten sonra robotta çekle işlemine devam edilir. Ardından kavanoz içerisine alınır.