Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Fırında İslim kebabı tarifi: İslim kebabı nasıl yapılır?
Fırında İslim kebabı tarifi: İslim kebabı nasıl yapılır?
Bugün ne pişirsem diye düşünenler için hazırladığımız fırında İslim kebabı ile sebze ve et yemeğini bir arada yiyebilirsiniz. Muhteşem patlıcan ile köfteleri sardık efsane bir lezzet yaptık. İşte fırında İslim kebabı malzemeleri ve yapılışı…
Sozcu.com.tr
Gurme 17 Nisan 2019 - 17:34

Fırında İslim kebabı pratik bir çeşit yemekle koca bir öğünü kurtarabileceğiniz cinsten şahane bir yemek. Hem sebze hem et yemeği olarak görebilirsiniz. Aynı zamanda tadı damakta kalacak kadar lezzetlidir. İslim kebabı sanılanın aksine çok uğraş gerektirmez. İşte patlıcanların sardığı efsane köftelerle fırında İslim kebabı malzemeleri ve tarifi…

FIRINDA İSLİM KEBABI MALZEMELERİ 

Dışı için;
4 patlıcan
3 kaşık zeytinyağı
Domates
Yeşil biber
Köfesi için;
½ kg kıyma
4 kaşık galeta unu ya da ekmek içi
1 soğan
Sarımsak
1 yumurta
Tuz
Pul biber
Kimyon
Karabiber
Sosu için;
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık salça ya da 2 domates
1 sarımsak
½ bardak sıcak su
Tuz

FIRINDA İSLİM KEBABI TARİFİ

Öncelikle patlıcanlarınızı alacalı şekilde soyup yaklaşık 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra çıkarıp yıkayıp kuruladığınız patlıcanları boyundan ince şeritler halinde doğrayın.

Bu esnada köfteyi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Geniş bir cam kabın içine kıymayı koyun. Üzerine 1 soğanı rendeleyin. Yumurta, galeta unu, sarımsak, tuz ve diğer baharatları da ekleyip iyice yoğurun. Köfteleri elinizde şekillendirerek kızartın.

Başka geniş bir kızartma tavasında hafifi yağ sürdüğünüz patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kâğıdın üzerine koyup fazla yağı çektirebilirsiniz.

Domates ve biberleri de parçalara ayırın. İki patlıcan şeridini artı şekli alacak şekilde üst üste koyun. Ortalarına köfteyi yerleştirip kalan kısımları üzerine kapatın. Biber ve domatesleri yerleştirip Tam ortadan tüm malzemeleri tutacak şekilde kürdan koyun. Tüm köfteler ve patlıcan bittikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. Bir kapta salçalı suyu hazırlayın ve tepsiye dökün. 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Son güncelleme: 17:43 - 17.04.2019