Patates her haliyle kendine hayran bırakır. Peki ya kaşar ile bir araya getirirsek! Fırında kaşarlı patates büyük küçük demeden herkesin sevgilisi olacak bir yemek. Gerek misafirlerinize gerekse ev halkına gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz fırında kaşarlı patates oldukça da pratik bir tarif. Tek başına da oldukça doyurucu olabilen fırında kaşarlı patates, bir et yemeklerinin, özellikle ızgaraların yanında şahane olur. İşte fırında kaşarlı patates malzemeleri ve tarifi… FIRINDA KAŞARLI PATATES İÇİN GEREKLİ MALZEMELER  6 tane patates 1 bardak süt Taze kekik Zeytinyağı Tuz Karabiber 1 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş) FIRINDA KAŞARLI PATATESİN TARİFİ Ilık suyla yıkadığınız patatesleri soyup halkalar halinde doğrayın. Geniş bir kâsenin içine koyup zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Fırın tepsisini hafifi yağlayın ve patateslerin yarısını tepsiye dizin. Patateslerin üzerine rendelediğiniz kaşarı eşit şekilde serpin. Kalan patatesleri de kaşarların üzerine dizin. Bir başka kâsenin içinde süt ve baharatları karıştırarak patateslerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 5 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız patateslerin üzerine sıcakken tekrar kaşar serpebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Fırında patlıcan musakka nasıl yapılır?" desc="Patlıcan musakka hemen herkesin çok severek yediği yemeklerden biri… Gelin bu yemeği bir de fırında deneyelim. İşte fırında patlıcan musakka malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/25/iecrop/firinda-musakka-shutter_16_9_1556200170.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/firinda-patlican-musakka-tarifi-firinda-patlican-musakka-nasil-yapilir-szcu9/"]