Yazın yaklaşmasıyla birlikte taze taze patlıcanlar da raflarda yerini aldı. En güzel yemeklerden biri olan patlıcan musakka da tencerelerde yerini aldı. Siz de patlıcan musakkayı çok seviyorsanız gelin bu sefer fırında deneyelim. Fırında patlıcan musakka hem daha hafif hem de oldukça lezzetli bir yemek. Daha az yağlı olduğu için bundan sonra sık sık tercih edeceğiniz bir yemek olacak. İşte fırında patlıcan musakka malzemeleri ve tarifi… FIRINDA MUSAKKA MALZEMELERİ - 4 tane patlıcan - ½ kg kıyma - 3 diş sarımsak - Zeytinyağı - 2 domates - 1 soğan - 2 kaşık domates salçası - 2 bardak sıcak su - Maydanoz - Tuz - Karabiber - Pul biber FIRINDA PATLICAN MUSAKKA YAPILIŞI Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve yuvarlak yuvarlak doğrayın. 20 dakika kadar tuzlu suyun içinde beklettiğiniz patlıcanları yanmaz tavada az yağ koyarak kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kâğıda serin. Ardından geniş bir tencerede soğan ve sarımsağı kavurun. Küp küp doğranan domatesleri ve baharatları da ekleyin. Maydanozları da ekleyip yaklaşık 3 dakika sonra ocaktan alın. Bir borcama önce kızarttığınız patlıcanları ardından hazırladığınız içi harcını koyun. Bir kâsede hazırladığınız salçalı suyu da üzerine dökün. 180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="İrmik helvası tarifi: Lezzetli irmik helvası yapmanın püf noktaları..." desc="İster kandil gecelerinde ister balık yemeklerinden sonra ister de en acil tatlı krizlerinde irmik helvası tek geçebileceğiniz bir tatlıdır. Ağızda dağılan tane tane bir irmik helvasını kim istemez ki! İşte irmik helvası malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/25/iecrop/irmik-helvasi-shutter_16_9_1556204814.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/irmik-helvasi-tarifi-lezzetli-irmik-helvasi-yapmanin-puf-noktalari-szcu9/"]