Mutfağımızın önemli tatlılarından fırın sütlaçın tarifi ve nasıl yapılacağı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Fırın sütlaçın üstü nasıl kızarır? Hem hafif hem de lezzetli bir tatlı olan fırın sütlaç, en sevilen sütlü tatlılar arasında yer alıyor. Fırın sütlacın üzeri nasıl kızarır işte merak edilenler... sutlac nasil yapilir tarifi FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ: FIRIN SÜTLAÇ NASIL YAPILIR? Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip karışıma ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. İyice kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın. Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı su 5 su bardağı süt 2 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1.5 su bardağı tozşeker 1 yumurta sarısı