Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Fırında sütlaç tarifi ve kalorisi | Fırında sütlacın üstü nasıl kolayca kızarır?
Fırında sütlaç tarifi ve kalorisi | Fırında sütlacın üstü nasıl kolayca kızarır?
En sevilen sütlü tatlılardan biri de fırında sütlaç... Fırında sütlaçta en önemli noktalardan biri de üstünü iyice kızarmasıdır. Haberimizden bu püf noktayı, fırında sütlaç tarifini ve kalorisini öğrenebilirsiniz.
Gurme 13 Nisan 2018 - 15:37

Süt ile yapılan tatlılar arasından ülkemizde en çok tercih edileni fırında sütlaç. İçinde bulunan pirinç ile besleyiciliği yüksek olan fırında sütlacı haberimizde yer alan tarif ile kolayca yapabilirsiniz. Mineral açısından son derece zengin olan sütün pirinçle buluşması olan tatlının yapılışı hakkında bilgi almak isteyenler doğru adreste. İşte fırında sütlaç tarifi ve kalorisi…

FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeler;

Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı

Yapılışı;

Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip karışıma ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. İyice kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.

6662’ye SOZCU yaz gönder, reklamsız sözcü plus’a anında abone ol. (Türkiye'den)