İster öğlen ister akşam ister de gece atıştırmalığında mis gibi fırında tavuk köftesi yemek kim istemez. Kırmızı ete iyi bir alternatif olan tavuk köftesi fırında yapılınca hafif bir yemek olacaktır. Bir kere yiyince asla vazgeçemeyeceğiniz lezzet olan fırında tavuk köftesi sandığınız kadar zor da değil. İşte fırında tavuk köftesi malzemeleri ve tarifi… FIRINDA TAVUK KÖFTESİ MALZEMELERİ  250 gr tavuk köftesi 2 diş sarımsak 1 patates (Haşlanmış) Tuz Karabiber Zeytinyağı 1 soğan 1 yumurta Galeta unu Parmesan peyniri FIRINDA TAVUK KÖFTESİ YAPILIŞI Soğan ve sarımsağı soyup çok ince bir şekilde doğrayın. Haşladığınız patatesi püre haline getirin. Üzerine doğradığınız soğan ve sarımsağı koyup karıştırın. Ardından tavuk kıymasını, zeytinyağını, tuzu, karabiberi, yumurtayı ve galeta ununu ilave edip ve karıştırın. Elinize bir parça alın şekillendirin. Toz permesana bulayın. Fırın tepsisine dizin 180 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Fellah köftesi tarifi: Fellah köftesi nasıl yapılır? Vejeteryanlar için alternatif bir köfte!" desc="Değişik yörelerde, değişik isimlerle anılan Fellah köftesi bir kere tadınca asla vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet. Fellah köftesi tarifi ağır ve zor gibi görünse de aslında pratik bir tariftir. İşte fellah köftesi malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/15/iecrop/fellah-koftesi-shutterstock_16_9_1555339275.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/fellah-koftesi-tarifi-fellah-koftesi-nasil-yapilir-szcu9-vejeteryanlar-icin-alternatif-bir-kofte/"]