Bu sene yarışma, dünya gastronomisine yön veren Paul Bocuse’un vefatının ardından biraz buruk geçecek gibi. Türkiye beş senedir bu organizasyona katılıyor. İlk kez Stocholm’de Gülcan Gülmez ile yarışmaya katılmıştık. Fakat Avrupa elemelerini geçemediğimiz için Lyon’daki dünya finaline gidemedik. İkinci sefer Budapeşte’de Mutku Şevket Yılmaz’la yine giremedik dereceye. Bu sene ise bizi Mutlu Şevket Yılmaz temsil ediyor. Ekibinde komi olarak Kıvanç Karagöl, koç olarak Gastronometro Eğitim Şefi Vedat Demir yer alıyor. Akademi Başkanı Rudolf Van Nunen ise bu sene de Türkiye adına puan verecek jüri üyesi.  Mutlu Şef’in yemeklerini defalarca yemiş biri olarak bu sene şansımızın olduğunu ve dünya finaline gideceğimize inanıyorum. Bu yarışma ülkemizin yerel ürünlerini tanıtmak için de çok iyi bir fırsat… Bu sene Mutlu Şef yarışmada, zeytinyağlı dolma tekniği kullanarak garnitür olarak domates dolması hazırlayacak. Coğrafi işaretli ürünlerden Taşköprü sarımsağı, Ödemiş patatesi ve Anadolu topraklarından gelen sumak ön plana çıkarılacak. Bol şans Mutlu Şevket Yılmaz! bocuse-dor-bronz-kazanani-izlandanin-yarattiklari